In Marea Britanie se imbuteliaza vodka in care se pune cate un scorpion care se lasa la macerat pentru a transmite bauturii aromele aparte. La fel se procedeaza si cu vinul.
Cea mai tare bere din lume
8/10
Cu o concentratie alcoolica de 55% vol., sticlele de bere blonda belgiana se comercializeaza “imbracate” in animalute impaiate precum veverite, iepuri sau nevastuici. O sticla costa in jur de 765 de dolari.
Este o bautura pe baza de iaurt, cu o concentratie acloolica de 16% vol., produsa in Olanda si distribuita in Japonia.
Chicha este o bautura pe baza de porumb intalnita in special in America de Sud.
Modul de preparare o face mai speciala: porumbul macinat (malaiul) se mesteca pentru a fi hidratat cu saliva si apoi este pus in vase mari din lut unde se amesteca cu apa calda si lasat la fermentat.
Penis de cerb intr-un pahar cu vin
1/10
In medicina traditionala chinezeasca, penisul de cerb are efecte tonifiante si afrodiziace extrem de puternice pentru organismul uman. Organul animalului este pus in vinul traditional din orez si lasat la macerat.
Este un rachiu original din regiunea mexicana Oaxaca facut din agave. Se imbuteliaza in sticle alaturi de un vierme (o larva de molie mai exact, care poate infesta agavele din care se face bautura), scrie
bartenderbuzz.com.
Vinul facut din pescarusi a fost inventat de un eschimos si este pe cat de ciudat pe atat de simplu de facut.
Mod de preparare: Se pune un pescarus (mort, evident) intr-un recipient si se toara apa peste el. Se lasa la fermantat in soare si …gata!
Vin cu pui de soarece
4/10
Acest sortiment de bautura este foarte apreciat de chinezi si de coreeni. Puii de soarece se lasa la macerat in vinul local traditional si apoi se savureaza. Se pot consuma si soriceii…
Bautura, pe baza de lapte de iapa fementat, se consuma cel mai des in Mongolia. Concentratia de alcool poate varia intre 0.7% vol. si 2.5% vol.
Facuta din seva fermentata de agave, licoarea are consistenta si culoarea laptelui, are un gust usor acrisor si in trecut era considerata o bautura sacra.
Lista de mai jos releva faptul ca aproape orice poate fi distilat si transformat in bautura alcoolica. Locuri diverse, oameni diferiti si traditii mai mult sau mai putin iesite din comun - in acest clasament tot ce noua ni se pare straniu este de-a dreptul savuros pentru anumiti oameni.