Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru ziua de joi, 26 ianuarie. Climatologii au anunțat că atmosfera va fi închisă și va ninge în regiunile extracarpatice. Vineri, însă, teritoriul va fi guvernat de ninsori.

Prognoza meteo ANM pentru joi, 26 ianuarie: vremea în țară

Joi, 26 ianuarie, atmosfera va fi închisă și va ninge în regiunile extracarpatice. În vest, centru și nord-vest va fi doar înnorat. În sud, vântul va fi activ, iar temperaturile maxime se vor situa între 0 și 7 grade Celsius.

Vineri, 27 ianuarie, vor fi ploi în Dobrogea și în estul Moldovei, precipitații mixte ce se vor putea transforma în ninsori. În rest, vor guverna ninsorile, iar vântul o să bată cu putere în Muntenia, Dobrogea, sudul Munteniei și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 și 7 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru joi, 26 ianuarie: vremea la București

Joi, 26 ianuarie, vremea rămâne închisă și va fi lapoviță și ninsoare. Temperatura maximă nu va depăși 2 grade Celsius. Vineri, 27 ianuarie, va fi ploaie, lapoviță și ninsoare. Vântul își va face simțită prezența, iar temperatura maximă va fi de 5 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru joi, 26 ianuarie: vremea la munte

La munte, joi, 26 ianuarie, se face și mai frig. Va ninge slab și trecător în Carpații Orientali și Meridionali și în Munții Banatului vântul va avea intensificări.


  • Sinaia - -5

  • Predeal - -3

  • Păltiniș - 0

  • Stâna de Vale - 0

Cum va fi vremea în următoarea perioadă. Anunțul meteorologilor

„O să avem fenomene specifice sezonului rece. În prima jumătate a acestei săptămâni, acestea vor fi puține. Vor fi slabe, dar sub formă de lapoviță, burniță și fulguieli. Situația se va schimba de la jumătatea săptămânii încolo, când, cel puțin din datele de care dispunem astăzi, precipitațiile se înmulțesc și vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare la început, apoi și ploaie și lapoviță.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...

Situația se mai poate schimba până la finalul săptămânii. Cert este că, de joi, vor fi intervale în care aspectul vremii va fi de iarnă. Va ninge și în Capitală. Până miercuri, joi, doar niște fulguieli sau burniță, dar, de vineri, ar trebui să fie și aici ninsori, cât și intervale cu ploaie”, a declarat Meda Andrei, meteorolog ANM, la Antena 3 CNN.

Estimări meteorologice pentru intervalul 23.01.2023 - 20.02.2023

Săptămâna 23.01.2023 – 30.01.2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de sudvest a țării, iar în rest cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare, mai ales în regiunile nord-vestice.

Citeste si:
ANM: Cod portocaliu și cod galben de ninsori și vreme rea pentru...
ANM: Cod portocaliu și cod...

Săptămâna 30.01.2023 – 06.02.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice, dar și ușor mai coborâte la munte. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 06.02.2023 – 13.02.2023

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în jumătatea sudvestică a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 13.02.2023 – 20.02.2023

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, conform ANM.

Citeste si:
Vremea la extreme în următoarea perioadă. Prognoza meteo ANM pentru...
Vremea la extreme în...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Ianuarie 2023 - 10 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.