Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru ziua de marți, 10 ianuarie. Specialiștii au emis o informare de ninsori și viscol la munte, ploi și vânt puternic în restul țării. Alerta meteo este valabilă începând din această seară până miercuri la ora 18.00.

Prognoza meteo ANM pentru marți, 10 ianuarie: vremea în țară

Marți, 10 ianuarie, în cea mai mare parte a țării vremea va fi închisă și vor predomina ploile. În Transilvania va fi lapoviță și ninsoare, iar la munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă. În jumătatea de sud a teritoriului vor fi averse, vântul va avea intensificări în regiunile estice și cele sud-estice și în extremitatea de sud-vest. Temperaturile maxime se vor situa între 4 și 14 grade Celsius.

Miercuri, 11 ianuarie, temperaturile vor mai scădea, dar se vor menține peste cele specifice. În jumătatea de est va ploua, iar la munte vor fi precipitații mixte. Vântul își va face simțită prezența în sud-estul teritoriului, iar temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 10 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru marți, 10 ianuarie: vremea la București

Marți, 10 ianuarie, vremea va fi închisă, va ploua, iar temperatura maximă va atinge la amiază valoarea de 11 grade Celsius. Miercuri, 11 ianuarie, temperaturile vor scădea. Va ploua, iar valoarea maximă va fi de 7 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru marți, 10 ianuarie: vremea la munte

Marți, 10 ianuarie, cerul va avea înnorări la munte, iar în masivele sudice și estice vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mari vor predomina ninsorile. Vântul va sufla cu putere pe crestele Carpaților Meridionali, rafalele depășind 90...100km/h.


  • Sinaia - 0

  • Predeal - 2

  • Păltiniș - 3

  • Stâna de Vale - 7

ANM a emis o informare de ninsori și viscol la munte, ploi și vânt puternic în restul țării

Meteorologii au anunțat precipitații moderate cantitativ, ninsori la munte, intensificări ale vântului de luni de la ora 18:00 până miercuri la aceeași oră.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...

„În intervalul menţionat aria ploilor se va extinde treptat dinspre regiunile vestice şi va cuprinde toată ţara. În jumătatea sudică se vor acumula cantităţi de apă ce vor depăşi pe arii restrânse 20...25 l/mp şi izolat 40 l/mp.

În zonele de munte vor fi precipitaţii mixte, iar la altitudini de peste 1600 m vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură. Temporar vântul va avea intensificări pe tot parcursul intervalului în majoritatea zonelor, cu viteze în general de 45...55 km/h.”

Estimări meteorologice pentru intervalul 09.01.2023 - 06.02.2023

Săptămâna 09.01.2023 – 16.01.2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile estice, vestice și sud-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Citeste si:
ANM: Cod portocaliu și cod galben de ninsori și vreme rea pentru...
ANM: Cod portocaliu și cod...

Săptămâna 16.01.2023 – 23.01.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor deficitară în majoritatea regiunilor.

Săptămâna 23.01.2023 – 30.01.2023

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 30.01.2023 – 06.02.2023

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, dar cu posibilitatea unui ușor deficit în est, centru și la munte, potrivit ANM.

Citeste si:
Vremea la extreme în următoarea perioadă. Prognoza meteo ANM pentru...
Vremea la extreme în...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Ianuarie 2023 - 01 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.