Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru ziua de joi, 5 ianuarie 2023. Climatologii au anunțat că vântul își va face simțită prezența în aproape tot teritoriul, va ploua, iar la munte o să fie lapoviță și ninsoare. Specialiștii meteo au emis un COD GALBEN de intensificări ale vântului și viscol în Carpații Orientali. De vineri, 6 ianuarie, vremea se va răci, dar temperaturile vor fi tot peste cele normale perioadei.

Prognoza meteo ANM pentru joi, 5 ianuarie: vremea în țară

Joi, 5 ianuarie, vântul va sufla în aproape toată țara. Cel mai tare se va simți la munte, în zona înaltă. Va și ploua. La munte, în unele zone, o să fie lapoviță și ninsoare, iar în Carpații Orientali viscol. Temperaturile maxime se vor situa între 5 și 15 grade Celsius.

Vineri, 6 ianuarie, vremea se răcește în nord, centru, nord-est, cât și în restul țării. La munte o să ningă, vântul o să bată cu putere în zonele submontane. La munte o să ningă, vântul o să bată cu putere în zonele submontane, vor fi precipitații mixte, iar vântul o să bată cu putere. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 14 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru joi, 5 ianuarie: vremea în București

Joi, 5 ianuarie, se va forma ceață dimineața, iar pe parcursul zilei vântul va sufla mai tare. Temperatura maximă a zilei va fi de 10 grade Celsius. Vineri, 6 ianuarie, temperaturile rămân ridicate în timpul zilei, dar scad considerabil pe parcursul serii. Ziua, valoarea maximă va fi de 13 grade Celsius, iar noaptea se va atinge -1 grad Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru joi, 5 ianuarie: vremea la munte

La munte se răcește. Va ploua pe arii restrânse, dar numai pe creste vor fi precipitații mixte. Noaptea, va ninge în Carpații Meridionali, iar local se va depunde strat nou de zăpadă.


  • Sinaia - 3

  • Predeal - 4

  • Păltiniș - 6

  • Stâna de Vale - 4

Atenționare meteorologică - COD GALBEN


  • Interval de valabilitate: 05 ianuarie, ora 02 – 05 ianuarie, ora 14

  • Fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului, viscol în nordul Carpaților Orientali

În intervalul menționat, în Carpații Orientali și local în Munții Apuseni vântul va avea intensificări, cu viteze de 60...80 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă, rafalele vor depăși 100...120 km/h. În grupele nordice ale Carpaților Orientali va fi viscol, iar vizibilitatea se va reduce semnificativ. Vântul se va intensifica temporar și în nordul Crișanei și în nord-vestul Transilvaniei unde se vor înregistra viteze de 55...60 km/h.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...

Estimări meteorologice pentru intervalul 02.01.2023 - 30.01.2023

Săptămâna 02.01.2023 – 09.01.2023

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice. Excepție va face nordul extrem al țării, unde cantitățile de precipitații vor fi local excedentare.

Săptămâna 09.01.2023 – 16.01.2023

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile intracarpatice. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile vestice, sud-vestice și local în cele estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Săptămâna 16.01.2023 – 23.01.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Citeste si:
ANM: Cod portocaliu și cod galben de ninsori și vreme rea pentru...
ANM: Cod portocaliu și cod...

Săptămâna 23.01.2023 – 30.01.2023

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, conform ANM.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Ianuarie 2023 - 11 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.