Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru weekendul 19-20 noiembrie. Climatologii au transmis că vremea va fi rece în nord și nord est în prima zi din acest final de săptămână, urmând ca duminică să guverneze ploile și temperaturile scăzute, în nordul Moldovei înregistrându-se 0 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru weekendul 19-20 noiembrie: vremea în țară

Sâmbătă, 19 noiembrie, va fi rece în nord și nord-est. În a doua parte a zilei, precipitațiile se extind din nord-vest către toată țara. Va ploua, vântul va sufla cu putere, iar temperaturile maxime se vor situa între 3 și 16 grade Celsius.

Duminică, 20 noiembrie, în Moldova și în Carpații Orientali valorile termice vor fi mai scăzute decât în zilele precedente, iar la începutul zilei o să ningă, apoi ninsorile se vor transforma în lapoviță. În restul teritoriului, va ploua pe suprafețe mari. Temperaturile se vor situa între 0, înregistrate în nordul Moldovei, și 20 de grade Celsius, în sudul Dobrogei.

Prognoza meteo ANM pentru weekendul 19-20 noiembrie: vremea la București

Sâmbătă, 19 noiembrie, cerul va fi noros pe tot parcursul zilei, iar seara va ploua. Temperatura maximă va atinge valoarea de 16 grade Celsius. Duminică, 20 noiembrie, rămânem cu temperaturi peste normalul perioadei. În a doua zi de weenkend, de asemenea, va ploua, iar vântul va sufla intens în unele momente ale zilei. Termometrele vor arăta la amiază 12 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru weekendul 19-20 noiembrie: vremea la munte

La munte, în weekendul 19-20, precipitațiile se vor extinde și va și ninge în unele zone, iar pe creste vântul o să își facă simțită prezența, suflând cu peste 80...90 km/h. Treptat, ninsorile se vor transforma în lapoviță și ploi.


  • Sinaia - 6

  • Predeal - 8

  • Păltiniș - 4

  • Stâna de Vale - 6

Săptămâna 14.11.2022 – 21.11.2022

Valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în majoritatea regiunilor, posibil ușor mai coborâte în cele nord-estice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui ușor deficit în zonele montane.

Săptămâna 21.11.2022 – 28.11.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, excepție făcând nordul extrem, unde vor fi local deficitare.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...

Săptămâna 28.11.2022 – 05.12.2022

Temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în regiunile estice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice perioadei. Regimul pluviometric va fi deficitar în vest, nord-vest și centru, dar mai ales la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 05.12.2022 – 12.12.2022

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, conform ANM.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Noiembrie 2022 - 11 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.