Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru weekendul 22 - 23 octombrie. Climatologii au transmis că vremea va fi caldă în acest final de săptămână, temperaturile urcând treptat în termometre. Numai în unele zone ale țării vor fi posibile precipitații.

Prognoza meteo ANM pentru weekendul 22-23 octombrie: vremea în țară

Sâmbătă, 22 octombrie, temperaturile se vor situa ușor peste cele normale perioadei în majoritatea zonelor. În jumătatea nordică a țării, cerul va fi noros, iar în a doua parte a zilei se va înnora și în Maramureș și nordul Crișanei și al Transilvaniei, unde sunt posibile precipitații. În rest, șansele să plouă sunt minime. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 25 de grade Celsius.

Duminică, 23 octombrie, vremea va fi caldă, îndeosebi în sudul țării. Temperaturile maxime se vor situa între 15 și 24 de grade Celsius și sunt posibile și ploi în centrul, estul teritoriului și zona montană aferentă.

Prognoza meteo ANM pentru weekendul 22-23 octombrie: vremea la București

Sâmbătă, 22 octombrie, termometrele vor arăta la amiază o maximă de 20 de grade Celsius. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Duminică, 23 octombrie, vremea va fi frumoasă, temperatura maximă atingând valoarea de 23 de grade Celsius. Cerul va fi variabil și vântul va bate ușor pe parcursul zilei.

Prognoza meteo ANM pentru weekendul 22-23 octombrie: vremea la munte

La munte, în weekendul 22 - 23 octombrie, vremea va fi rece dimineața, dar de la prânz încolo temperaturile vor crește. Seara vor fi scurte reprize de ploaie.


  • Sinaia - 9

  • Predeal - 12

  • Păltiniș - 11

  • Stâna de Vale - 13

Săptămâna 17.10.2022 – 24.10.2022

Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest vor fi ușor mai ridicate decât cele normale, mai ales în zonele montane. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Săptămâna 24.10.2022 – 31.10.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în jumătatea estică a țării. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM pentru joi, 26 ianuarie. Unde sunt anunțate ninsori
Prognoza meteo ANM pentru...

Săptămâna 31.10.2022 – 07.11.2022

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval.

Săptămâna 07.11.2022 – 14.11.2022

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, potrivit ANM.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Octombrie 2022 - 12 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.