Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru ziua de vineri, 21 octombrie. Climatologii au anunțat că vremea va fi în general frumoasă, dar rece dimineața. Din weekend, în schimb, temperaturile încep ușor să crească, din nou.

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 21 octombrie: vremea în țară

Vineri, 21 octombrie, vremea va fi plăcută, dar rece dimineața. Cerul va fi senin, iar vântul va bate cu putere pe crestele montane și în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 19 grade Celsius.

Sâmbătă, 22 octombrie, temperaturile se vor situa ușor peste cele normale perioadei. Maximele vor fi cuprinse între 13 și 23 de grade Celsius. Doar pe arii restrânse se vor înregistra ploi.

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 21 octombrie: vremea în Capitală

Vineri, 21 octombrie, vremea va fi frumoasă, cerul va fi senin și maxima va atinge 16 grade Celsius la amiază. Sâmbătă, 22 octombrie, temperaturile cresc ușor și se vor situa puțin peste cele normale pentru această dată. Termometrele vor arăta la amiază 19 grade Celsius, cerul va avea înnorări și sunt șanse mari să plouă.

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 21 octombrie: vremea la munte

Vineri, 21 octombrie, la munte, vremea va fi rece. În Carpații Orientali și Carpații Meridionali vor fi ploi slabe, iar la altitudini mari trecător vor fi fulguieli sau lapoviță.


  • Sinaia - 7

  • Predeal - 5

  • Păltiniș - 10

  • Stâna de Vale - 9

Săptămâna 17.10.2022 – 24.10.2022

Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest vor fi ușor mai ridicate decât cele normale, mai ales în zonele montane. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Săptămâna 24.10.2022 – 31.10.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în jumătatea estică a țării. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM pentru joi, 26 ianuarie. Unde sunt anunțate ninsori
Prognoza meteo ANM pentru...

Săptămâna 31.10.2022 – 07.11.2022

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval.

Săptămâna 07.11.2022 – 14.11.2022

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, potrivit ANM.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Octombrie 2022 - 12 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.