Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au transmis că, miercuri, 19 octombrie, vremea va fi caldă în cea mai mare parte a țării, însă de joi, 20 octombrie, se răcește considerabil.

Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 19 octombrie: vremea în țară

Miercuri, 19 octombrie, vremea va fi caldă în jumătatea de sud a țării, iar în celelalte regiuni temperaturile vor fi normale pentru această perioadă. Cerul va fi noros și izolat va ploua slab în Maramureș și în nordul Moldovei și al Transilvaniei. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 24 de grade Celsius.

Joi, 20 octombrie, vremea se va răci accentuat în majoritatea teritoriului, așa încât temperaturile maxime se vor situa între 7 și 21 de grade Celsius. În jumătatea de sud a țării va ploua slab, iar vântul va avea intensificări în estul și sud-estul țării, cât și pe crestele montane.

Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 19 octombrie: vremea în București

Miercuri, 19 octombrie, vremea va fi mai caldă decât ar fi normal pentru această dată. Cerul va fi senin, iar termometrele vor arăta la amiază o maximă de 22 de grade Celsius. Joi, 20 octombrie, vremea se va răci, astfel încât temperatura maximă nu va depăși valoarea de 16 grade Celsius. Cerul va fi noros și sunt anunțate ploi.

Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 19 octombrie: vremea la munte

La munte, miercuri, 19 octombrie, vremea va fi frumoasă, iar valorile termice se vor încadra între 14 și 20 de grade Celsius. Cerul va fi temporar noros și se anunță reprize scurte de ploaie, îndeosebi în masivele nordice.

Săptămâna 17.10.2022 – 24.10.2022

Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest vor fi ușor mai ridicate decât cele normale, mai ales în zonele montane. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Săptămâna 24.10.2022 – 31.10.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în jumătatea estică a țării. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...

Săptămâna 31.10.2022 – 07.11.2022

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval.

Săptămâna 07.11.2022 – 14.11.2022

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, potrivit ANM.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Octombrie 2022 - 12 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.