Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru ziua de marți, 18 octombrie. Climatologii au anunțat că temperaturile cresc ușor, atingând valori mai mari decât ar fi normal pentru această perioadă.

Prognoza meteo ANM pentru marți, 18 octombrie: vremea în țară

Marți, 18 octombrie, local în Transilvania, vântul va fi activ. În rest, vremea va fi plăcută și mai caldă decât ar fi normal pentru această dată. Temperaturile maxime se vor situa între 17 și 23 de grade Celsius.

Miercuri, 19 octombrie, vremea rămâne caldă în jumătatea de sud, în timp ce în estul teritoriului temperaturile încep să scadă și să se apropie spre normalul perioadei. Noaptea, vor fi ploi în Muntenia și Dobrogea. Tot în a doua parte a zilei, la munte, la altitudini mari, vor fi lapoviță și ninsoare. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 25 de grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru marți, 18 octombrie: vremea în București

Marți, 18 octombrie, vremea în București va fi frumoasă, cu cer senin și temperaturi plăcute. 22 de grade Celsius vor arăta termometrele la amiază. Miercuri, 19 octombrie, maxima va atinge chiar valoarea de 24 de grade Celsius, iar cerul va fi senin.

Prognoza meteo ANM pentru marți, 18 octombrie: vremea la munte

Și la munte vremea va fi frumoasă, fără ploi. Marți, 18 octombrie, la Sinaia și Predeal vor fi 13 grade Celsius, 17 se vor înregistra la Păltiniș, în timp ce la Stâna de Vale termometrele vor arăta 15 grade Celsius.

Săptămâna 17.10.2022 – 24.10.2022

Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest vor fi ușor mai ridicate decât cele normale, mai ales în zonele montane. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Săptămâna 24.10.2022 – 31.10.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în jumătatea estică a țării. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...

Săptămâna 31.10.2022 – 07.11.2022

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval.

Săptămâna 07.11.2022 – 14.11.2022

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, potrivit ANM.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Octombrie 2022 - 12 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.