Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru weekendul 8-9 octombrie. Specialiștii au informat că, sâmbătă, vremea va fi frumoasă în cea mai mare parte a țării. De duminică, în schimb, se răcește, cerul va fi, în general, noros și se anunță precipitații pe arii restrânse.

Prognoza meteo ANM pentru weekendul 8-9 octombrie: vremea în țară

Sâmbătă, 8 octombrie, vremea va fi frumoasă. Vom avea parte de temperaturi normale pentru această perioadă. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 24 de grade Celsius, cerul va fi variabil, iar vântul va avea intensificări în estul Banatului. În centrul teritoriului și în rest, dimineața, va fi ceață.

Duminică, 9 octombrie, vremea se va răci în nord și nord-vest. În rest, cerul va fi noros și pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va bate cu putere la munte, în vest, nord-vest și est, iar temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 24 de grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru weekendul 8-9 octombrie: vremea la București

Sâmbătă, 8 octombrie, cerul va fi noros, vântul va sufla slab, iar temperatura maximă va atinge în termometre, la amiază, valoarea de 21 de grade Celsius.

Duminică, 9 octombrie, vremea va fi frumoasă în prima parte a zilei. Mercurul din termometre va atinge, după-amiază, 23 de grade Celsius. În restul zilei, cerul va fi noros și vântul va fi activ.

Prognoza meteo ANM pentru weekendul 8-9 octombrie: vremea la munte

La munte, în weekend, vremea se răcește, îndeosebi în masivele estice și în cele sud-estice. Cerul va fi temporar noros, iar ploi vor fi doar în Carpații Orientali și în estul Carpaților Meridionali. Vîntul va sufla mai tare în estul Carpaților de Curbură și în Munții Banatului.

Săptămâna 03.10.2022 – 10.10.2022

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice, sudice, estice și la munte, iar în cele nordice și centrale va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...

Săptămâna 10.10.2022 – 17.10.2022

Temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în toate regiunile.

Săptămâna 17.10.2022 – 24.10.2022

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, posibil local deficitar în sud-vestul țării.

Săptămâna 24.10.2022 – 31.10.2022

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud-estul teritoriului. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor excedentară în regiunile nord-vestice, dar și ușor deficitară în cele sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, conform ANM.

Citeste si:
ANM: Cod portocaliu și cod galben de ninsori și vreme rea pentru...
ANM: Cod portocaliu și cod...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Octombrie 2022 - 11 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.