Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru ziua de vineri, 7 octombrie. Climatologii au anunțat că vremea va fi frumoasă și normală din punct de vedere termic pentru data din calendar.

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 7 octombrie: vremea în țară

Vineri, 9 octombrie, vremea va fi normală din punct de vedere termic pentru această perioadă. Temperaturile maxime se vor situa între 17 și 24 de grade Celsius. Cerul va fi, în general, variabil, iar vântul va fi activ în sudul Moldovei, jumătatea estică a Munteniei și local în Dobrogea. În centrul țării, în prima parte a zilei, va fi ceață.

Sâmbătă, 10 octombrie, vremea se va menține frumoasă, cerul va avea înnorări în sudul țării și în extremitatea de nord-vest, dar nu sunt șanse să plouă. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 24 de grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 7 octombrie: vremea la București

Vineri, 7 octombrie, temperatura maximă va crește comparativ cu ziua precedentă, așa că termometrele vor arăta la amiază 24 de grade Celsius. Spre seară, cerul se va înnora. Sâmbătă, 8 octombrie, cerul va fi variabil, iar temperatura maximă va atinge valoarea de 22 de grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 7 octombrie: vremea la munte

La munte se mai încălzește față de zilele trecute. Vineri, 7 octombrie, temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 20 de grade Celsius. Cerul va fi variabil și se anunță ploi, izolat, în Carpații Orientali. Vântul va bate cu putere la altitudini mari.


  • Sinaia - 15

  • Predeal - 13

  • Păltiniș - 20

  • Stâna de Vale - 15

Săptămâna 03.10.2022 – 10.10.2022

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice, sudice, estice și la munte, iar în cele nordice și centrale va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 10.10.2022 – 17.10.2022

Temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în toate regiunile.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...

Săptămâna 17.10.2022 – 24.10.2022

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, posibil local deficitar în sud-vestul țării.

Săptămâna 24.10.2022 – 31.10.2022

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud-estul teritoriului. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor excedentară în regiunile nord-vestice, dar și ușor deficitară în cele sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, conform ANM.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Octombrie 2022 - 10 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.