Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru ziua de miercuri, 5 octombrie. Climatologii au anunțat că vremea va fi plăcută în cea mai mare parte a țării. De joi, 6 octombrie, temperaturii vor crește.

Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 5 octombrie: vremea în țară

Miercuri, 5 octombrie, vremea va fi plăcută, cu temperaturi normale pentru această dată în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor situa între 14 și 21 de grade Celsius. Dimineața, în regiunile intracarpatice, va fi ceață.

Joi, 6 octombrie, vremea se va încălzi, temperaturile maxime situându-se între 17 și 22 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, însă spre seară se va înnora în estul României, unde pe arii restrânse vor fi posibile ploi slabe sau burniță.

Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 5 octombrie: vremea în București

Miercuri, 5 octombrie, termometrele vor arăta la amiază 21 de grade Celsius. Cerul va fi variabil și vântul va sufla slab, pe tot parcursul zilei. Joi, 6 octombrie, vremea va fi frumoasă. Cerul rămâne variabil, vântul va bate slab, iar temperatura maximă va atinge 22 de grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 5 octombrie: vremea la munte

Miercuri, 5 octombrie, la munte, vremea va fi rece pentru data din calendar. Cerul va fi variabil și vor fi înnorări pe parcursul zilei, când vor fi posibile și ploi slabe. La altitudini mari sunt așteptate precipitații mixte.


  • Sinaia - 7

  • Predeal - 6

  • Păltiniș - 14

  • Stâna de Vale - 7

Săptămâna 03.10.2022 – 10.10.2022

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice, sudice, estice și la munte, iar în cele nordice și centrale va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 10.10.2022 – 17.10.2022

Temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în toate regiunile.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...

Săptămâna 17.10.2022 – 24.10.2022

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, posibil local deficitar în sud-vestul țării.

Săptămâna 24.10.2022 – 31.10.2022

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud-estul teritoriului. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor excedentară în regiunile nord-vestice, dar și ușor deficitară în cele sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, conform ANM.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Octombrie 2022 - 09 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.