Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru ziua de luni, 3 octombrie. Specialiștii au anunțat că vremea se răcește, iar pe creste vor fi precipitații mixte.

Prognoza meteo ANM pentru luni, 3 octombrie: vremea în țară

Luni, 3 octombrie, vremea continuă să se răcească. În sud și sud-est vor fi temperaturi normale pentru această perioadă, dar în rest vor fi ceva mai scăzute. Nu va mai ploua în nord, nord-est, în centru și la munte. Vor mai apărea, în schimb, averse, iar pe creste vor fi precipitații mixte. Temperaturile maxime se vor situa între 14 și 22 de grade Celsius.

Marți, 4 octombrie, vremea devine mai rece decât ar fi normal pentru această perioadă. Va ploua slab pe spațiile montane și submontane, iar pe spații mici în vest, nord-vest și centru, iar la munte, la altitudini mari, e posibil să ningă. În est și sud-vest, vântul va sufla cu putere. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 21 de grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru luni, 3 octombrie: vremea în București

Luni, 3 octombrie, vremea continuă să se răcească, astfel că, în Capitală, la amiază, termometrele vor arăta 23 de grade Celsius. Marți, 4 octombrie, va fi și mai rece decât în ziua precedentă, înregistrându-se doar 21 de grade Celsius. Spre dimineață o să apară ceața.

Prognoza meteo ANM pentru luni, 3 octombrie: vremea la munte

Și la munte se răcește. Va ploua pe arii extinse, luni, 3 octombrie, iar cantitățile de apă vor fi însemnate. 10 grade Celsius vor fi la Sinaia și Stâna de Vale, 15 se vor înregistra la Predeal și ceva mai bine la fi la Păltiniș, unde mercurul din termometre va atinge 17 grade Celsius.

Săptămâna 03.10.2022 – 10.10.2022

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice, sudice, estice și la munte, iar în cele nordice și centrale va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...

Săptămâna 10.10.2022 – 17.10.2022

Temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în toate regiunile.

Săptămâna 17.10.2022 – 24.10.2022

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, posibil local deficitar în sud-vestul țării.

Săptămâna 24.10.2022 – 31.10.2022

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud-estul teritoriului. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor excedentară în regiunile nord-vestice, dar și ușor deficitară în cele sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, conform ANM.

Citeste si:
ANM: Cod portocaliu și cod galben de ninsori și vreme rea pentru...
ANM: Cod portocaliu și cod...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Octombrie 2022 - 09 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.