Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru ziua de vineri, 23 septembrie. Climatologii au anunțat că vremea va fi mai rece decât ar fi normal pentru data din calendar. La altitudini mari sunt anunțate ploi și lapoviță, iar în restul teritoriului cerul va avea înnorări temporare și doar pe arii restrânse vor fi precipitații cu descărcări electrice.

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 23 septembrie: vremea în țară

Vineri, 23 septembrie, temperaturile vor fi mult mai scăzute decât ar fi normal în această perioadă. Cerul va avea înnorări în nord, nord- vest și centru, cât și în zonele montane și submontane, unde va ploua. La altitudini mari sunt anunțate ploi și lapoviță. În restul teritoriului, cerul va avea înnorări temporare și doar pe arii restrânse se anunță precipitații însoțite de descărcări electrice. Vântul va bate cu putere în estul țării, în extremitatea sud-vestică și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 20 de grade Celsius.

Sâmbătă, 24 septembrie, temperaturile mai cresc puțin, iar vremea rămâne în continuare rece pentru data din calendar. Valorile maxime se vor situa între 10 și 21 de grade Celsius. Cerul va fi temporar noros, în general, iar ploi vor fi doar în nordul, nord-estul și în centrul României. La altitudini mari vor fi precipitații mixte.

Retail jobs

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 23 septembrie: vremea în Capitală

Vremea în Capitală va fi în continuarea mult mai rece decât ar fi normal în această perioadă. Vineri, 23 septembrie, temperatura maximă nu va trece de 19 grade Celsius la prânz, cerul va fi înnorat și vor fi posibille ploi slabe. Sâmbătă, 24 septembrie, temperatura maximă va crește puțin, astfel că la amiază termometrele vor arăta 21 de grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 23 septembrie: vremea la munte

La munte, vremea va fi în continuare mai rece decât ar fi normal în luna septembrie. Atmosfera va fi mohorâtă și va ploua, iar la altitudini înalte vor fi posibile precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.


  • Sinaia - 6

  • Predeal - 5

  • Păltiniș - 14

  • Stâna de Vale - 7

Citeste si:
Prognoza meteo ANM pentru vineri, 30 septembrie. Vreme caldă în...
Prognoza meteo ANM pentru...

Săptămâna 19.09.2022 – 26.09.2022

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile intracarpatice. Regimul pluviometric va fi deficitar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele vestice și sud-vestice.

Săptămâna 26.09.2022 – 03.10.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 03.10.2022 – 10.10.2022

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM pentru joi, 29 septembrie. Cum va fi vremea în țară
Prognoza meteo ANM pentru...

Săptămâna 10.10.2022 – 17.10.2022

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință ușor excedentară în regiunile estice și sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale, conform ANM.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Septembrie 2022 - 11 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.