Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru weekendul 3-4 septembrie. Climatologii au anunțat că vremea va fi instabilă și rece, sâmbătă chiar mai rece decât ar fi normal. De duminică, în schimb, mercurul din termometre va arăta îmbunătățiri, valorile maxime atingând din nou 28 de grade Celsius în unele zone.

Prognoza meteo ANM pentru weekendul 3-4 septembrie: vremea în țară

Sâmbătă, 3 septembrie, vremea va fi instabilă. În vest și sud-vest, temperaturile vor fi normale pentru această perioadă. În rest, va fi mai rece. În sud-est și pe litoral, vântul va bate cu putere, iar temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 26 de grade Celsius.

Duminică, 4 septembrie, vremea se încălzește, doar pe arii restrânse, la munte, va mai ploua slab. În extremitarea de vest, însă, vântul va rămâne activ. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 28 de grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru weekendul 3-4 septembrie: vremea în București

Sâmbătă, 3 septembrie, vremea va fi mari rece decât în mod obișnuit pentru această lună. Va ploua slab pe tot parcursul zilei, iar maxima va atinge valoarea de 20 de grade Celsius.

Duminică, 4 septembrie, temperatura maximă din termometre, înregistrată la amiază, va urca și va atinge 24 de grade Celsius. Și ploile vor dispărea, doar dimineața și seara va fi răcoare.

Prognoza meteo ANM pentru weekendul 3-4 septembrie: vremea la munte

În wekeendul 3-4 septembrie, va ploua. Sâmbătă vor fi precipitații pe tot parcursul zilei, când se vor strânge și cantități mari de apă. Vântul se va simți mai tare în Munții Banatului.


  • Sinaia - 12

  • Predeal - 13

  • Păltiniș - 18

  • Stâna de Vale - 14

Prognoza meteo ANM pentru weekendul 3-4 septembrie: vremea la mare

Pe litoral, în weekendul 3-4 septembrie, vremea va fi schimbătoare, cu averse însoțite de tunete și fulgere. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 26 de grade Celsius.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...


  • Mamaia - 24

  • Costinești - 24

  • Vama Veche - 24

  • Gura Portiței - 24

Vremea în săptămâna 29.08.2022 – 05.09.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în toată țara, dar mai ales în zonele montane.

Vremea în săptămâna 05.09.2022 – 12.09.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile nordvestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Vremea în săptămâna 12.09.2022 – 19.09.2022

Temperaturile medii se vor situa ușor peste cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile estice și sud-estice. Regimul pluviometric va avea o tendință excedentară în jumătatea nord-vestică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Citeste si:
ANM: Cod portocaliu și cod galben de ninsori și vreme rea pentru...
ANM: Cod portocaliu și cod...

Vremea săptămâna 19.09.2022 – 26.09.2022

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale, potrivit ANM.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Septembrie 2022 - 11 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.