Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru ziua de joi, 1 septembrie. Climatologii au emis un cod galben și un cod portocaliu de instabilitate atmosferică.

Prognoza meteo ANM pentru joi, 1 septembrie: vremea în țară

Joi, 1 septembrie, cerul se va înnora în zonele montane și submontane, cât și în sud-est. Vântul va fi activ la munte și pe litoral, iar temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 30 de grade Celsius.

Vineri, 2 septembrie, vremea va deveni instabilă în cea mai mare parte a teritoriului. Vor fi perioade cu averse și descărcări electrice. La munte și în sud-est, vântul va bate mai tare. Temperaturile maxime se vor situa între 18 și 32 de grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru joi, 1 septembrie: vremea în București

Joi, 1 septembrie, vremea va fi capricioasă în Capitală. Scad temperaturile, termometrele arătând 28 de grade Celsius, iar pe parcursul zilei cerul se va înnora și va ploua. Vineri, 2 septembrie, 26 de grade Celsius vor fi în termometre și va ploua.

Prognoza meteo ANM pentru joi, 1 septembrie: vremea la munte

La munte, joi, 1 septembrie, vor fi averse cu tunete și fulgere. Vântul va avea intensificări, iar cantitățile de apă vor depăși 25...40 l/mp.


  • Sinaia - 18

  • Predeal - 18

  • Păltiniș - 24

  • Stâna de Vale - 20

Prognoza meteo ANM pentru joi, 1 septembrie: vremea la mare

Joi, 1 septembrie, la mare va fi încă o zi caldă. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 30 de grade Celsius. Noaptea, însă, vremea va fi schimbătoare și apar averse, însoțite de fenomene electrice. În timpul ploilor, vântul își va face simțită prezența.


  • Mamaia - 28

  • Costinești - 27

  • Vama Veche - 27

  • Gura Portiței - 27

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN


  • Interval de valabilitate: 31 august, ora 10:00 – 1 septembrie, ora 10:00

  • Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

  • Zone afectate: conform textului și hărții

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...

În intervalul menționat în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25...40 l/mp, iar pe alocuri vor fi vijelii și grindină.

Notă: Perioade cu instabilitate atmosferică vor fi până la sfârșitul acestei săptămâni în majoritatea regiunilor.

COD PORTOCALIU


  • Interval de valabilitate: 31 august, ora 12:00 – 1 septembrie, ora 10:00

  • Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată – ploi abundente

  • Zone afectate: conform textului și hărții

În cea mai mare parte a zonei montane și a Transilvaniei, în nordul Olteniei și al Munteniei, precum și în sudul Banatului vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40...60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70...80 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină, potrivit ANM.

Citeste si:
ANM: Cod portocaliu și cod galben de ninsori și vreme rea pentru...
ANM: Cod portocaliu și cod...

Vremea în săptămâna 29.08.2022 – 05.09.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în toată țara, dar mai ales în zonele montane.

Vremea în săptămâna 05.09.2022 – 12.09.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile nordvestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Vremea în săptămâna 12.09.2022 – 19.09.2022

Temperaturile medii se vor situa ușor peste cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile estice și sud-estice. Regimul pluviometric va avea o tendință excedentară în jumătatea nord-vestică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Citeste si:
Vremea la extreme în următoarea perioadă. Prognoza meteo ANM pentru...
Vremea la extreme în...

Vremea săptămâna 19.09.2022 – 26.09.2022

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 31 August 2022 - 12 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.