Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru ziua de luni, 22 august. Climatologii au anunțat că vremea rămâne schimbătoare, iar în sud și sud-vest vor fi averse și izolat căderi de grindină și vijelii.

Prognoza meteo ANM pentru luni, 22 august: vremea în țară

Luni, 22 august, vremea va rămâne schimbătoare, precum în zilele precedente. În sud și sud-vest vor fi averse, fenomene electrice, izolat căderi de grindină și vijelii. În sud-est rămâne cald. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 33 de grade Celsius.

Marți, 23 august, vremea va fi instabilă în sud-vest. Pe arii restrânse vor fi averse cu tunete și fulgere. În schimb, temperaturile vor fi în creștere. În sud-est, vremea va fi caldă, iar în Bărăgan va fi caniculă, în timp ce pe crestele montane vântul va sufla cu putere. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 34 de grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru luni, 22 august: vremea în București

Luni, 22 august, mercurul din termometre va arăta 31 de grade Celsius, iar vântul va sufla intens în unele momente ale zilei. De marți, 23 august, valorile termice urcă, termometrele arătând la amiază 33 de grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru luni, 22 august: vremea la munte

La munte, în schimb, de luni, 22 august, scad temperaturile. Va ploua torențial în Carpații Occidentali și Meridionali, vor fi descărcări electrice, vânt puternic și pe alocuri grindină și vijelii.

  • Sinaia - 20
  • Predeal - 20
  • Păltiniș - 23
  • Stâna de Vale - 19

Prognoza meteo ANM pentru luni, 22 august: vremea la mare

Pe litoral, luni, 22 august, va fi mai cald decât ar fi normal pentru această perioadă. Temperaturile maxime se vor situa între 27 și 30 de grade Celsius, dar sunt posibil averse însoțite de descărcări electrice.

  • Mamaia - 27
  • Costinești - 26
  • Vama Veche - 26
  • Gura Portiței - 25

Avertizare meteorologică ANM

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 21 august, ora 10:00 – 22 august, ora 22:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi însemnate cantitativ
Zone afectate: conform textului și hărții

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Oltenia, Crișana, Maramureș, Transilvania, la munte și local în Muntenia. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25...40 l/mp și pe arii restrânse 50...70 l/mp, conform ANM.

Notă: Gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat până la mijlocul săptămânii viitoare.
În regiunile sud-estice disconfortul termic va fi în continuare ridicat, iar în după-amiaza zilei de 21 august indicele temperatură-umezeală ITU va depăși local pragul critic de 80 de unități.

Citeste si:
ANM: Cod portocaliu și cod galben de ninsori și vreme rea pentru...
ANM: Cod portocaliu și cod...

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 21 august, ora 10:00 – 22 august, ora 22:00
Fenomene vizate: ploi abundente
Zone afectate: conform textului și hărții

În vestul Carpaților Meridionali, în nordul Olteniei și nord-vestul Munteniei vor fi perioade cu averse torențiale. În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 40...50 l/mp și pe arii restrânse de peste 70...90 l/mp.

Foto: meteoromania.ro.

Vremea pentru săptămâna 22.08.2022 – 29.08.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nordice și estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea de sud-vest a țării, dar mai ales în zona de munte aferentă, iar în rest cantitățile de precipitații vor fi deficitare

Citeste si:
Vremea la extreme în următoarea perioadă. Prognoza meteo ANM pentru...
Vremea la extreme în...

Vremea pentru săptămâna 29.08.2022 – 05.09.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în est și sud-est. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile vestice, dar și local deficitare în cele estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Vremea pentru săptămâna 05.09.2022 – 12.09.2022

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile estice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va avea o tendință ușor excedentară în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Citeste si:
Prognoza meteo - 6 martie 2023. Vreme însorită în noul început de...
Prognoza meteo - 6 martie...

Vremea pentru săptămâna 12.09.2022 – 19.09.2022

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, mai ales în estul și sud-estul țării. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi excedentare în regiunile vestice, nordice și nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 August 2022 - 10 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.