Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru ziua de marți, 16 august. Climatologii au anunțat că vremea va fi instabilă și sunt posibile averse însoțite de decărcări electrice în a doua parte a zilei.

Prognoza meteo ANM pentru marți, 16 august: vremea în țară

Marți, 16 august, în zonele montane și submontane, în nordul, centrul și estul teritoriului, vremea va fi instabilă. Temperaturile se vor situa în jurul celor normale pentru mijlocul lunii august, anume maximele vor fi între 23 și 24 de grade Celsius în depresiunile intramontane și 33 de grade Celsius în Câmpia de Vest, Lunca Dunării și Bărăgan. După orele amiezii sunt posibile averse însoțite de descărcări electrice. În sud și în vest, vremea va fi călduroasă, îndeosebi la câmpie.

Prognoza meteo ANM pentru marți, 16 august: vremea în București

Marți, 16 august, vremea va deveni călduroasă în Capitală. Valoarea maximă va atinge 32 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Retail jobs

Prognoza meteo ANM pentru marți, 16 august: vremea la munte

La munte se menține atmosfera instabilă. În a doua parte a zilei sunt posibile precipitații cu tunete și fulgere, iar pe alocuri este posibil sa cadă și grindina.


  • Sinaia - 17

  • Predeal - 20

  • Păltiniș - 26

  • Stâna de Vale - 21

Prognoza meteo ANM pentru marți, 16 august: vremea la mare

Pe litoral, vremea va fi schimbătoare. Temperaturile vor fi normale pentru această dată și se vor încadra între 26 și 29 de grade Celsius, iar apa mării va atinge valoarea de 26 de grade Celsius.


  • Mamaia - 25

  • Costinești - 25

  • Vama Veche - 25

  • Gura Portiței - 23

Vremea în săptămâna 15.08.2022 – 22.08.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va în general excedentar în jumătatea estică a țării, precum și la munte, dar și local deficitar în regiunile sudvestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM pentru weekendul 24 - 25 septembrie. Vremea se...
Prognoza meteo ANM pentru...

Vremea în săptămâna 22.08.2022 – 29.08.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Vremea în săptămâna 29.08.2022 – 05.09.2022

Temperaturile medii se vor situa peste cele normale pentru această perioadă, în toată țara, dar mai ales în regiunile vestice. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Vremea în săptămâna 05.09.2022 – 12.09.2022

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale, la nivelul întregii țări, potrivit ANM.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM pentru vineri, 23 septembrie. Vremea va fi mai...
Prognoza meteo ANM pentru...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 August 2022 - 11 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.