Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru weekendul 6 - 7 august. Climatologii au anunțat că va fi caniculă în vestul și local în sudul țării.

Prognoza meteo ANM pentru weekendul 6- 7 august: vremea în țară

Sâmbătă, 6 august, temperaturile maxime pornesc de la 27 de grade Celsius, înregistrate pe litoral, și se opresc la 38 de grade în Banat și vestul Olteniei. Va fi caniculă în vestul teritoriului și local în sud, iar în jumătatea de vest se poate să apară averse slabe. În nord-vest și pe crestele montane vântul își va face simțită prezența.

Duminică, 7 august, temperaturile se apropie de cele normale pentru această perioadă. Maximele se vor situa între 26 și 36 de grade Celsius, dar stresul termic rămâne ridicat. Sudul și estul teritoriului rămân în continuare sub un val de căldură, în vreme ce în restul României vremea va fi instabilă. Va ploua izolat în nord-est și în vest.

Prognoza meteo ANM pentru weekendul 6- 7 august: vremea în București

Sâmbătă, 6 august, termometrele vor arăta la amiază 34 de grade Celsius, iar căldura va fi sufocantă. După-amiaza se va înnora și vor cădea câțiva picuri de ploaie.

Duminică, 7 august, valul de căldură va persista. Cerul va fi senin în cea mai mare parte din zi, până la amiază, când vor apărea câțiva nori pe cer, nori care, însă, nu vor aduce ploaie.

Prognoza meteo ANM pentru weekendul 6 - 7 august: vremea la munte

Vremea va fi în general frumoasă la munte. Se încălzește și va ploua puțin în Carpații Orientali și în estul Meridionalilor.

  • Sinaia - 22
  • Predeal - 21
  • Păltiniș - 22
  • Stâna de Vale - 25

Prognoza meteo ANM pentru weekendul 6- 7 august: vremea la mare

Pe litoral, vremea va fi caldă și frumoasă, dar există posibilitatea să fie ploi cu tunete și fulgere, iar vântul să aibă unele intensificări.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...
  • Mamaia - 28
  • Costinești - 28
  • Vama Veche - 28
  • Gura Portiței - 27

Vremea pentru săptămâna 01.08.2022 – 08.08.2022

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în extremitatea de vest a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi deficitar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele vestice și nord-vestice.

Vremea pentru săptămâna 08.08.2022 – 15.08.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în vest și nord-vest, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Vremea pentru săptămâna 15.08.2022 – 22.08.2022

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile vestice. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor deficitară în
majoritatea regiunilor.

Citeste si:
ANM: Cod portocaliu și cod galben de ninsori și vreme rea pentru...
ANM: Cod portocaliu și cod...

Vremea pentru săptămâna 22.08.2022 – 29.08.2022

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi local deficitar în sud, centru, est și la munte, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal, potrivit ANM.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 August 2022 - 10 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.