Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru ziua de joi, 28 iulie. Climatologii au anunțat vreme călduroasă în cea mai mare parte a țării. Este în vigoare un cod galben de caniculă pentru mai multe județe.

Prognoza meteo ANM pentru joi, 28 iulie: vremea în România

Joi, 28 iulie, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării. În vestul și pe arii restrânse în centrul și sudul teritoriului va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 și 37 de grade Celsius. După-amiaza și seara vor fi condiții de ploaie, cu averse, tunete și descărcări electrice.

Vineri, 29 iulie, va fi o nouă zi caniculară. În vest, centru și sud, disconfortul termic va fi ridicat. La munte și în regiunile sudice vor fi ploi, iar aversele vor fi însoțite de tunete și fulgere. Temperaturile maxime se vor situa între 30 și 37 de grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru joi, 28 iulie: vremea în București

Joi, 28 iulie, temperaturile mai scad puțin, dar o să fie în continuare cald. Temperatura maximă, regăsită în termometre în miezul zilei, va atinge valoarea de 36 de grade Celsius. Se va înnora și sunt posibile câteva reprize de ploaie. Vineri, 29 iulie, de asemenea, vremea va fi caniculară și disconfortul termic rămâne ridicat. 35 de grade Celsius vor arăta termometrele la amiază.

Prognoza meteo ANM pentru joi, 28 iulie: vremea la munte

La munte, în schimb, se răcorește puțin față de zilele trecute. Vor fi perioade cu averse și intensificări ale vântului, iar în Carpații Orientali și Meridionali vor fi perioade cu ploi și grindină.

  • Sinaia - 19
  • Predeal - 21
  • Păltiniș - 18
  • Stâna de Vale - 27

Prognoza meteo ANM pentru joi, 28 iulie: vremea la mare

Pe litoral, joi, 28 iulie, vremea va fi însorită. Termometrele vor arăta 30 de grade la amiază, vântul își va face simțită prezența, iar apa mării va avea temperaturi cuprinse între 24 și 26 de grade Celsius. Spre seară se va înnora și vor fi condiții de ploaie.

  • Mamaia - 28
  • Costinești - 26
  • Vama Veche - 28
  • Gura Portiței - 25

Avertizare meteorologică ANM

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 25, 26, 27 și 28 iulie
Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic ridicat
Zone afectate: conform textului și hărții

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...

În intervalul menționat valul de căldură va persista luni (25 iulie) în jumătatea de sud-vest, iar apoi se va extinde din nou în cea mai mare parte a țării. În special în regiunile vestice și sudice disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade Celsius.

Notă: Valul de căldură va continua și în următoarea perioadă.

Vremea în săptămâna 25.07.2022 - 01.08.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sud-vestice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Citeste si:
ANM: Cod portocaliu și cod galben de ninsori și vreme rea pentru...
ANM: Cod portocaliu și cod...

Vremea în săptămâna 01.08.2022 - 08.08.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea vestică a teritoriului.

Vremea în săptămâna 08.08.2022 - 15.08.2022

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în jumătatea nord-vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Vremea în săptămâna 15.08.2022 - 22.08.2022

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va avea o tendință spre deficit în jumătatea sud-vestică a țării, iar în rest va putea fi apropiat de cel normal.

Citeste si:
Vremea la extreme în următoarea perioadă. Prognoza meteo ANM pentru...
Vremea la extreme în...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Iulie 2022 - 11 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.