Cum să alegi un city break avantajos. Vara se numără amintirile frumoase, iar pentru a-ți face unele alături de prietenii tăi trebuie să mergeți în locuri frumoase de care să vă bucurați și care să nu vă oblige să scoateți din buzunar sume mari de bani, mai ales dacă sunteți adolescenți și nu aveți alți bani în afară de cei ai părinților. Pentru a veni în ajutorul vostru, avem câteva sfaturi de care în mod clar trebuie să țineți cont dacă doriți să alegeți un city break avantajos pentru vara aceasta de care să vă bucurați fie alături de persoana iubită, fie alături de cei mai buni prieteni și, de ce nu, chiar și de părinții voștri. Nu trebuie să optezi neapărat pentru o destinație exotică, pentru că te poți distra la fel de bine și într-un oraș din Europa sau pe una dintre plajele din apropierea țării.

Cum să alegi un city break avantajos

Dacă vrei să îți reîncarci bateriile pentru zilele ceva mai aglomerate din viața ta, poți alege să pleci într-o vacanță de câteva zile. Când te-ai hotărât în ce perioadă vrei să îți iei concediu, este necesar să îți alegi și destinația de vacanță ceea ce poate fi foarte complicat, având în vedere cât de multe opțiuni există. Pentru a vă ajuta să alegeți un city break avantajos pentru care să nu plătiți o avere, avem pentru voi o listă cu câteva lucruri de care trebuie să țineți cont. Acestea pot părea niște lucruri generale, dar sunt foarte importante și vă vor ajura să vă bucurați de timpul vostru așa cum se cuvine, fără a mai avea griji suplimentare, pentru că până la urmă mergeți în vacanță pentru a vă relaxa, nu pentru a rezolva probleme; problemele sunt și acasă. Așadar, acestea sunt cele mai importante importante lucruri de care ar trebui să ții cont:

Ține cont de buget

Înainte de a-ți place orice plan de vacanță, trebuie să iei în calcul care este suma de bani de care dispui pentru acel city break. Trebuie să ai bani pentru cheltuielile clasice, dar nu uita să lași o parte dintre ei pe card și pentru situațiile imprevizibile care pot apărea și pentru care va trebui să mai scoți din buzunar niște bani pe care dacă nu îi ai, situația nu va fi tocmai una de care să îți amintești. Cel mai mult te-ar ajuta dacă ai face un plan în care să inluzi transportul, chiria, mâncarea, suvenirurile, vizita diferitelor obiective turistice și multe altele în funcție de locul pe care alegi să îl vizitezui.

Nimănui nu îi place să rămână fără bani în vacanță și tocmai de aceea ar fi bine să știi cât de mulți bani poți cheltui și să nu te întinzi mai mult decât îți este plapuma. Partea bună este că poți găsi city break-uri pentru toate buzunarele, chiar și sub 200 de euro în orașe precum Veneția sau Roma care includ biletele de avion, dar și cazarea la hotel.

Citeste si:
Oferte irezistibile de city break în Europa
Oferte irezistibile de city...

De la Thana Thanadechakul/Shutterstock

Timpul

Timpul este și un factor extrem de important, poate la fel de important ca și bugetul pe care îl ai în ceea ce privește alegerea unui city break și de aceea îți recomandăm cu căldură să ții cont de el. De ce? Ei bine, pentru a avea cum să ajungi în toate locurile pe care ți-ai propus să le vezi, să nu ratezi nimic important și să te întorci acasă cu regretul că ai mai fi văzut și alte obiective turistice, doar că nu ai avut timp pentru acestea. Sunt locuri în care poate vei merge o dată în viață și de aceea ar fi de preferat să te bucuri de toate lucrurile pe care ți le poate oferi, mai ales că de regulă un city break durează în jur de trei-patru zile. Ceea ce te putem sfătui este să alegi un zbor noaptea, pentru ca ziua următoarea zi să te poți bucura de frumusețile locului respectiv, fără să fii presat de timp.

Citeste si:
Cum a murit, de fapt, Nosfe de la Șatra Benz. Artistul avea doar 37...
Cum a murit, de fapt, Nosfe...

De la Alex from the Rock/Shutterstock

Ține cont de sezon

Oricât de frumos ar fi locul în care vei alege să călătorești și oricât de mult timp ai avea la dispoziție să te bucuri de vacanță, vremea te poate opri din a te bucura de frumusețile locului și îți poate strica planurile în totalitate. Vremea nu o putem controla, ci doar să ținem cont de ea și de aceea trebuie să vă căutați un city break ieftin ținând cont și de sezon. Ia în calcul specificul geografic și meteorologic și anotimpurile, deoarece din punct de vedere al temperaturilor unele părți ale lumii este recomandat să nu le vizitați vara din cauza temperaturilor ridicate, în timp ar fi de preferat să călătoriți acolo în sezonul rece, pentru a vă putea bucura din plin de întreaga experiență, fără ca vremea să vă pună la încercarea, în special răbdare.

Citeste si:
Grădiniță privată sau publică? Care este alegerea potrivită pentru...
Grădiniță privată sau...

Cu toate acestea, există și oameni cărora nu le pasă neapărat de vreme când aleg un city break, ci se adaptează destul de ușor condițiilor meteorologice din zona respectivă și o iau ca pe o provocare.

De la Dmitry Molchanov/Shutterstock

Propriile interese să fie pe primul loc

Înainte de a începe să cauți un city break avantajos pe internet, trebuie să știi ce îți dorești de fapt, iar în felul acesta îți va fi mult mai simplu să îl găsești pe cel mai potrivit pentru tine, de care să fii pe deplin mulțumit și în care să îți faci cele mai frumoase amintiri caare să rămână și peste ani și, de ce nu, să te decizi mai apoi să te întorci în acele locuri. Pentru a găsi orașe de vis, plaje, dar și multe altele trebuie să știți exact care sunt interesele pe care le aveți și să folosiți filtrele respective în timpul căutărilor pe care le faceți. Dacă, de exemplu, sunteți mari iubitori de artă, trebuie să căutați niște orașe bogate în locuri în care puteți vedea opere de artă, muzeee, iar dacă sunteți pasionați e arhitectură să optați pentru niște orașe cu clădiri pe care să le puteți fotografia și admira, la tot pasul.

Citeste si:
Cum poți alege întotdeauna pantofii potriviți
Cum poți alege întotdeauna...

Analizează cu atenție oferta

Pentru a nu risca să fii dezamăgit sau țepuit, cel mai bine ar fi să analizezi foarte bine ofertele pe care le găsești înainte de a bate palma. Cel mai bine ar fi ca în clipa în care alegi un pachet turistic de genul acesta să îl citești de la început și până la final și să vezi dacă sunt menționate toate taxele pe care ar trebui să le ai incluse și anume: pe cele de aeroport, pe cele care țin de transferul de la aeport până la hotelul/motelul unde urmează să fiți cazați, costul cazării, dar și altele pe care în mod normal ar trebui să le găsești notate acolo.

Pentru a te distra așa cum se cuvine, trebuie să ai toate aceste lucruri bine puse la punct și tocmai de aceea este nevoie să țineți cont de toate aceste sfaturi care, la prima vedere, pot părea a fi unele banale, dar care în mod evident vă vor ajuta să faceți alegerea potrivită a unui city break avantajos în care fie veți merge alături de cei mai buni prieteni de-ai voștri, fie alături de familia și, de ce nu, singuri. Multe persoane se tem să meargă într-un city break singuri, dar de cele mai multe acest lucru vă ajută să vă regăsiți, să vă umpleți de energie și să petreceți timp de calitate cu voi înșivă, lucru care se întâmplă din ce în ce mai rar în ultima vreme.

De asemenea, dacă veți ține cont de toate acese sfaturi și veți călători fără să vă stresați de anumite cheltuieli, pentru că veți avea idee încă de la bun început care este suma de bani pe care o veți cheltui pentru cele mai importante și cele mai costisitoare lucruri precum biletele de avion, cazarea și transportul de la aeroport către locul în care veți sta pentru câteva zile, veți avea timp mai mult pentru voi, ceea ce este extrem de important. Oricare ar fi destinația pe care ați alegeo; fie că mergeți în Europa sau în oricare alt loc din lume, este foarte important să vă simțiți bine, să vă bucurați de fiecare moment și să vă faceți cele mai frumoase amintiri. Vara aceasta poate fi una unică, dacă știți cum să profitați de timpul vostru.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Iulie 2022 - 01 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.