Trebuie să accepți faptul că în vacanța ta poate ploua. Câteva picături, o ploaie pe mai multe ore sau chiar pe mai multe zile. Este adevărat că ploaia îți dă planurile peste cap, dar la fel de adevărat este că ai posibilitatea de a face destule activități. Uite câteva idei care te pot inspira și pe tine.

Bucură-te de plăceri culinare într-un restaurant fain

Să te adăpostești sub terasa acoperită sau la interiorul unui restaurant cochet, așezat fie în centrul istoric al destinației în care te afli, fie cu o vedere drăguță spre un peisaj natural, este o alegere numai bună în caz de ploaie.

Până la sosirea comenzii, poți schimba cu partenerul tău de călătorie diferite impresii din locurile deja vizitate sau care urmează să le explorați în următoarele zile. Altfel, poți, pur și simplu, observa comportamentul oamenilor din restaurant, mai ales dacă este un restaurant tradițional sau cu un aspect inedit.

În plus, poți sta până se oprește ploaia, savurând în liniște mâncarea sau băutura preferată. Și, de ce nu, acum chiar ai timp și de un desert! Nu vrei un restaurant? Alege o cafenea sau un pub.

Activează-ți curiozitatea de a vizita un muzeu interesant

Dacă alegi să vizitezi un muzeu interesant, este foarte probabil să nu conștientizezi când a trecut timpul, iar la sfârșitul vizitării să poți observa că ploaia s-a oprit și acum ai posibilitatea de a-ți continua plimbarea prin destinația de vacanță aleasă.

Aruncă un ochi pe Google și vezi ce muzee ai în apropierea ta. Experiența se poate dovedi una peste așteptări, chiar dacă, de obicei, muzeele nu sunt spațiile cele mai căutate de tine. Până la urmă, din orice muzeu poți ieși cu informații noi și interesante. Încearcă!

Profită de facilitățile și amenajările resortului în care stai

În funcție de unitatea de cazare rezervată, s-ar putea ca o zi ploioasă să fie chiar dorită pentru a avea timp să te bucuri de facilitățile și amenajările găsite aici. Poate fi vorba de accesul la o piscină interioară încălzită sau poate că ai ales să stai într-o unitate cu servicii de saună și SPA.

Citeste si:
Cum să te bucuri de primăvara aceasta: 4 activități pe care le poți...
Cum să te bucuri de primăvara...

Multe resorturi pun la dispoziție diverse jocuri de societate sau posibilitatea de a sta într-un lounge cu pufuri sau șezlonguri confortabile, unde poți bea un cocktail și citi câteva pagini din cartea luată în bagaj. Înainte să pleci în vacanță, asigură-te că îți comanzi câteva carti online captivante.

Nu în ultimul rând, dacă camera ta este dotată cu un televizor smart, care are acces gratuit și la Netflix, poți recupera din episoadele nevăzute din serialul tău preferat.

Șansa potrivită de a pierde timpul prin magazine

Iubești să faci shopping? Ei bine, o zi ploioasă poate însemna șansa potrivită de a pierde timpul prin magazinele locului în care îți petreci concediul, fără a mai sta cu ochii pe ceas, ci mai degrabă la vreme și banii cheltuiți.

Citeste si:
Vacanța din Maldive, un real coșmar pentru Dani Oțil. Ce a pățit...
Vacanța din Maldive, un real...

Așadar, poți intra într-un complex comercial cu articole vestimentare, magazine de suveniruri sau chiar într-un supermarket, pentru a vedea ce produse consumă localnicii și, evident, a face niște comparații de preț. De asemenea, poți și cumpăra anumite produse alimentare pentru a le încerca, mai ales dacă sunt specifice acelei zone.

Cumpără o pelerină de ploaie și îndrăznește să explorezi

Cu o pelerină de ploaie sau chiar haine impermeabile, asta dacă te-ai pregătit deja de acasă, poți în continuare explora destinația, mai ales dacă vorbim de o ploaie măruntă și trecătoare. Până la urmă, dorința de explorare poate întrece un impediment ca acesta, nu-i așa?

De asemenea, ca soluție de adăpostire, mai poți experimenta transportul local. În acest mod, mai poți vedea și cum decurge viața locului în astfel de împrejurări. Da, să observi comportamentul local poate fi un lucru surprinzător de interesant. O idee bună, dacă ai posibilitatea, este să faci o plimbare cu autobuzul turistic.

Citeste si:
Cine are grijă de plante când pleci 3 săptămâni în vacanță? Ai...
Cine are grijă de plante când...

În concluzie, o ploaie nu trebuie să-ți strice vacanța, mai ales că fiecare destinație vine cu câteva opțiuni numai bune pentru a-ți petrece timpul cu folos.


Despre autor:


Ultima actualizare: 25 Iulie 2022 - 03 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.