Urmează zile cu temperaturi de foc. Valul de caniculă care încinge Europa înaintează spre România și va atinge apogeul la finalul săptămânii, când se vor înregistra și 40 de grade Celsius. Meteorologii se pregăsesc și de un cod de caniculă. Detalii despre cum va fi vremea joi, 21 iulie.

Prognoza meteo ANM pentru joi, 21 iulie: vremea în România

Joi, 21 iulie, va fi caniculă în cea mai mare parte a țării, iar indicele temperatură-umezeală va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 și 38 de grade Celsius. Cerul se va înnora la munte, unde izolat vor fi averse slabe.

Prognoza meteo ANM pentru joi, 21 iulie: vremea în București

Joi, 21 iulie, se încălzește considerabil. 34 de grade Celsius vor fi la umbră, cerul va fi variabil și vântul o să sufle slab. De vineri, 22 iulie, va fi caniculă, mercurul din termometre arătând 36 de grade Celsius la amiază.

Prognoza meteo ANM pentru joi, 21 iulie: vremea la munte

Joi, 21 iulie, temperaturile vor mai crește față de ziua de miercuri. După-amiaza se va înnora și sunt posibile ploi.


  • Sinaia - 19

  • Predeal - 19

  • Păltiniș - 19

  • Stâna de Vale - 23

Prognoza meteo ANM pentru joi, 21 iulie: vremea la mare

Pe litoral, joi, 21 iulie, vremea va fi frumoasă, cu temperaturi normale pentru această perioadă. Pe parcursul zilei, însă, vântul va avea unele intensificări. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 și 29 de grade Celsius, iar apa mării va avea între 24 și 26 de grade Celsius.


  • Mamaia - 25

  • Costinești - 24

  • Vama Veche - 24

  • Gura Portiței - 23

Elena Mateescu, ANM: „Regim tropical al nopților”

„Nu este exclus ca pe arii restrânse temperaturile maxime, spre sfârșitul săptămânii, sâmbătă mai ales, să se apropie de 40 de grade în regiunile vesrice, ceea ce ar însemna și o apropiere față de recordurile de temperatură ale acelei zone a țării. Și pe parcursul nopților vor crește temperaturile în următoarele zile. Vor fi multe zone ale țării în care temperaturile, noaptea, nu vor coborî sub 20 de grade Celsius, caracterizând un regim tropical al nopților, ceea ce înseamnă că disconfortul termic va fi resimțit atât ziua, cât și noaptea.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...

În aceste condiții, este de așteptat să fie emise avertizări meteorologice. Vom urmări distribuția temperaturilor probabile de la o zi la alta. Este clar acest semnal al încălzirii vremii, al pătrunderii acest aer venit dinspre deșertul Sahara. Este clar că vom avea temperaturi foarte ridicate. Cu atât mai mult trebuie să fim atenți, căci va fi o perioadă grea cu cât vor lipsi precipitațiile”, a transmis Elena Mateescu, director al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Vremea pentru săptămâna 18.07.2022 - 25.07.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele vestice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toată țara, dar mai ales în centru și la munte.

Citeste si:
ANM: Cod portocaliu și cod galben de ninsori și vreme rea pentru...
ANM: Cod portocaliu și cod...

Vremea pentru săptămâna 25.07.2022 - 01.08.2022

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregi țări, dar mai ales în regiunile vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în nord-vest, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea pentru săptămâna 01.08.2022 - 08.08.2022

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință spre deficit în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale, potrivit ANM.

Citeste si:
România, sub avertizări cod galben și portocaliu de caniculă, de...
România, sub avertizări cod...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Iulie 2022 - 10 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.