Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru ziua de marți, 12 iulie. Climatologii au anunțat că vremea rămâne răcoroasă, cerul va fi noros și sunt așteptate ploi cu descărcări electrice în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo ANM pentru marți, 12 iulie: vremea în România

Marți, 12 iulie, vremea rămâne răcoroasă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi plin de nori, în a doua parte a zilei, și vor fi ploi cu descărcări electrice. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 29 de grade Celsius. În estul Munteniei vor fi valori ridicate.

Miercuri, 13 iulie, în nord, centru și la munte va continua să fie răcoare. Aici, va ploua pe alocuri, dar sunt posibile averse cu tunete și fulgere și în extremitarea de sud-vest. În restul teritoriului, vremea va fi plăcută, însă dimineața și noaptea continuă să fie răcoare. Temperaturile maxime se vor situa între 20 și 29 de grade Celsius.

Prognoza meteo pentru marți, 12 iulie: vremea în București

Marți, 12 iulie, vremea va fi frumoasă, nu se întrevăd ploi, iar temperatura maximă va atinge valoarea de 29 de grade Celsius. Miercuri, 13 iulie, va fi la fel ca cea anterioară, dar dimineața și noaptea va fi mult mai rece. 28 de grade Celsius vor arăta termometrele la amiază.

Prognoza meteo pentru marți, 12 iulie: vremea la munte

La munte, în timpul zilei, cerul va fi noros și local vor fi averse însoțite de fenomene electrice. Vântul va avea intensificări pe creste.


  • Sinaia - 14

  • Predeal - 14

  • Stâna de Vale - 14

  • Păltiniș - 13

Prognoza meteo pentru marți, 12 iulie: vremea la mare

Marți, 12 iulie, vremea se răcotește și pe litoral. Temperaturile maxime se vor situa între 24 și 26 de grade Celsiul și apa mării va avea între 23 și 25 de grade Celsius. Vântul își va face simțită prezența.


  • Mamaia - 24

  • Costinești - 25

  • Vama Veche - 25

  • Gura Portiței- 25

Vremea pentru săptămâna 11.07.2022 – 18.07.2022

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în majoritatea regiunilor, dar ma ales în cele intracarpatice. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...

Vremea pentru săptămâna 18.07.2022 - 25.07.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele vestice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toată țara, dar mai ales în centru și la munte.

Vremea pentru săptămâna 25.07.2022 - 01.08.2022

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregi țări, dar mai ales în regiunile vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în nord-vest, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea pentru săptămâna 01.08.2022 - 08.08.2022

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință spre deficit în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale, potrivit ANM.

Citeste si:
ANM: Cod portocaliu și cod galben de ninsori și vreme rea pentru...
ANM: Cod portocaliu și cod...

Citește și: Apele se evaporă de pe harta țării. Dunărea e la un minim istoric


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Iulie 2022 - 10 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.