Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru weekendul 9-10 iulie. Climatologii au anunțat vreme caldă în majoritatea zonelor, excepție făcând doar extremitatea nordică, unde va fi răcoare. La munte vor fi ploi și temperaturile scad sub normalul perioadei.

Prognoza meteo ANM pentru weekendul 9-10 iulie: vremea în România

Ziua de sâmbătă, 9 iulie, vine cu vreme caldă în sud-estul teritoriului, în timp ce în extremitatea nordică va fi răcoare. În zonele montane, submontane și în jumătatea de vest, vremea va fi capricioasă, cu averse, descărcări electrice și vânt. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 și 32 de grade Celsius. Cele mai ridicate temperaturi se vor înregistra în Bărăgan.

Duminică, 10 iulie, în vest, centru și nord, temperaturile scad sub normalul perioadei și în aceste zone va fi înnorat. Vor fi averse cu fenomene electrice și izolat va cădea grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 30 de grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru weekendul 9-10 iulie: vremea în București

Sâmbătă, 9 iulie, rămâne cald, dar se va înnora și sunt posibile precipitații cu descărcări electrice, seara. Temperatura maximă va atinge valoarea de 31 de grade Celsius. Duminică, 10 iulie, termometrele vor arăta 29 de grade Celsius. Sunt posibile ploi de scurtă durată.

Prognoza meteo ANM pentru weekendul 9-10 iulie: vremea la munte

La munte vor fi averse cu descărcări electrice și perioade în care vântul își va face simțită prezența. Valorile scad sub normalul perioadei și vor mai fi averse cu descărcări electrice, dar local.

  • Sinaia - 18
  • Predeal - 18
  • Păltiniș - 26
  • Stâna de Vale - 19

Prognoza meteo ANM pentru weekendul 9-10 iulie: vremea la mare

Pe litoral, în weekendul 9-10 iulie, vremea va fi instabilă. Se va înnora temporar și vor fi ploi cu tunete și fulgere, iar vântul va fi activ. Temperatura maximă va fi cuprinsă între 26 și 28 de grade Celsius, iar apa mării va avea valori situate între 23 și 26 de grade Celsius.

Citeste si:
ANM: Cod portocaliu și cod galben de ninsori și vreme rea pentru...
ANM: Cod portocaliu și cod...
  • Mamaia - 26
  • Costinești - 25
  • Vama Veche - 25
  • Gura Portiței - 26

Vremea în săptămâna 04.07.2022 – 11.07.2022

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele centrale și la munte. Excepție va face sud-estul țării, unde cantitățile de precipitații vor fi normale pentru acest interval.

Vremea în săptămâna 11.07.2022 - 18.07.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai coborâte
local în regiunile intracarpatice. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință deficitară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Citeste si:
Primăvara prinde contur: Alege sacourile perfecte pentru a înfrunta...
Primăvara prinde contur:...

Vremea în săptămâna 18.07.2022 - 25.07.2022

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toată țara, dar mai ales în regiunile vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în centru și la munte.

Vremea în săptămâna 25.07.2022 - 01.08.2022

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales la munte, potrivit ANM.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Iulie 2022 - 01 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.