Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 6 iulie. Climatologii au anunțat că temperaturile urmează să scadă și că, în general, vremea va fi instabilă.

Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 6 iulie: vremea în România

De miercuri, 6 iulie, temperaturile încep să scadă. În vest, sud-vest, centru, nord și nord-est vremea va fi instabilă. Se va înnora, vor fi averse, tunete și fulgere. În rest, va rămâne foarte cald, iar la amiază va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 de grade Celsius, înregistrate în nord-vestul teritoriului, și 37 de grade Celsius în sud-vestul țării.

Joi, 7 iulie, vremea se schimbă și temperaturile scad considerabil în toată țara. În mare parte din țară vor fi averse torențiale, iar pe suprafețe mici căderi de grindină și se vor forma și vijelii. Temperaturile maxime se vor situa între 23 și 30 de grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 6 iulie: vremea în București

Miercuri, 6 iulie, va fi în continuare cald, iar temperatura maximă va atinge valoarea de 35 de grade Celsius. Spre seară, vremea va deveni instabilă și sunt posibile precipitații însoțite de descărcări electrice.

Joi, 7 iulie, se schimbă vremea considerabil. Aerul va deveni respirabil, iar mercurul din termometre va coborî până la 27 de grade Celsius. În timpul zilei sunt posibile averse torențiale.

Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 6 iulie: vremea la munte

La munte ne așteaptă vreme caldă, dar instabilă. Se va înnora accentuat, iar pe arii restrânse vor fi precipitații, în timp ce pe alocuri va cădea grindină.

  • Sinaia - 22
  • Predeal - 23
  • Păltiniș - 24
  • Stâna de Vale

Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 6 iulie: vremea la mare

Și la mare disconfortul termic va fi ridicat. Temperaturile maxime se vor situa între 27 și 30 de grade Celsius, iar apa mării va avea între 24 și 26 de grade Celsius. În nordul litoralului va fi cel mai cald, în jur de 29 de grade Celsius.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...
  • Mamaia - 27
  • Costinești - 25
  • Vama Veche - 26
  • Gura Portiței - 25

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Interval de valabilitate: 5 iulie, ora 12:00 – 6 iulie, ora 20:00
Zone afectate: conform textului și hărții

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, astăzi (5 iulie) în sud-vest, în zona montană și submontană, iar la noapte (5/6 iulie) și mâine (6 iulie) treptat și în vest, centru, nord, nord-est și sud. Vor fi averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25...35 l/mp.

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, cantități însemnate și vijelii
Interval de valabilitate: 5 iulie, ora 14:00 – 6 iulie, ora 10:00
Zone afectate: conform textului și hărții

Citeste si:
ANM: Cod portocaliu și cod galben de ninsori și vreme rea pentru...
ANM: Cod portocaliu și cod...

În după-amiaza zilei de astăzi (5 iulie), local în Oltenia, în nordul Munteniei și în Carpații Meridionali, apoi și în Banat, sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei, vor fi averse torențiale, vijelii (rafale de peste 70...80 km/h și izolat 90 km/h) și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35...40 și pe arii restrânse 50...60 l/mp, potrivit ANM.

Foto: meteoromania.ro

Vremea în săptămâna 04.07.2022 – 11.07.2022

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele centrale și la munte. Excepție va face sud-estul țării, unde cantitățile de precipitații vor fi normale pentru acest interval.

Citeste si:
Vremea la extreme în următoarea perioadă. Prognoza meteo ANM pentru...
Vremea la extreme în...

Vremea în săptămâna 11.07.2022 - 18.07.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai coborâte
local în regiunile intracarpatice. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință deficitară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Vremea în săptămâna 18.07.2022 - 25.07.2022

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toată țara, dar mai ales în regiunile vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în centru și la munte.

Vremea în săptămâna 25.07.2022 - 01.08.2022

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales la munte.

Citeste si:
Prognoza meteo - 6 martie 2023. Vreme însorită în noul început de...
Prognoza meteo - 6 martie...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Iulie 2022 - 12 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.