Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru ziua de vineri, 1 iulie. Climatologii au anunțat că valul de căldură persistă. Cele mai ridicate temperaturi, în jurul valorii de 38 de grade Celsius, se vor înregistra în regiunile vestice.

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 1 iulie: vremea în țară

Vineri, 1 iulie, căldura persistă, iar disconfortul termic rămâne accentuat în vestul, nord-vestul și local în centrul teritoriului. Canicula se va menține la câmpie și podiș, iar temperaturile maxime se vor situa între 29 și 38 de grade Celsius. Cele mai ridicate valori se vor înregistra în regiunile vestice. După-amiaza și seara, se va înnora și sunt posibile precipitații cu descărcări electrice.

Sâmbătă, 2 iulie, instabilitatea termică va domina. Temperaturile maxime vor mai scădea, dar vremea se menține călduroasă. În zonele de câmpie va fi caniculă, iar maximele se vor încadra între 28 și 35 de grade Celsius. În vest, nord-vest, centru și nord-vest, vor fi averse torențiale. În restul țării, cerul va fi variabil.

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 1 iulie: vremea în București

Vineri, 1 iulie, 35 de grade Celsius vor arăta termometrele la amiază. După-amiaza și seara, cerul se va înnora și vor fi condiții de ploaie. Tot atunci, vântul va fi activ. Sâmbătă, 2 iulie, vom avea parte de vreme călduroasă. Temperatura maximă va fi de 35 de grade Celsius, dar în a doua parte a zilei vremea va deveni instabilă.

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 1 iulie: vremea la munte

La munte, temperaturile cresc în masivele sudice și vestice, iar în rest valorile nu se vor modifica semnificativ. În prima parte a zilei de vineri, 1 iulie, cerul va fi variabil, dar spre seară vor fi precipitații în Carpații Orientali și Meridionali și pe arii restrânse în rest.


  • Sinaia - 17

  • Predeal - 20

  • Păltiniș - 24

  • Stâna de Vale 27

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 1 iulie: vremea la mare

La mare va fi, de asemenea, o vreme frumoasă. Temperaturile maxime se vor situa între 27 și 31 de grade Celsius, iar apa mării va avea valoarea de 24 de grade Celsius. Cerul va fi senin, în general, și vântul va sufla slab și moderat.


  • Mamaia - 28

  • Costinești - 25

  • Vama Veche - 26

  • Gura Portiței - 23

Vremea în săptămâna 27.06.2022 – 04.07.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere pozitivă mai accentuată în regiunile vestice și nord-vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele centrale, nordice și la munte. Excepție va face sudestul extrem al țării, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale.

Citeste si:
ANM: Cod portocaliu și cod galben de ninsori și vreme rea pentru...
ANM: Cod portocaliu și cod...

Vremea în săptămâna 04.07.2022 – 11.07.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Vremea în săptămâna 11.07.2022 – 18.07.2022

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toată țara. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Vremea săptămâna 18.07.2022 – 25.07.2022

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale, potrivit ANM.

Citeste si:
Vremea la extreme în următoarea perioadă. Prognoza meteo ANM pentru...
Vremea la extreme în...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Iunie 2022 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.