Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru weekendul 18 - 19 iunie. Climatologii au anunțat că vremea se mai încălzește în sudul și estul țării față de zilele precedente, iar în celelalte regiuni temperaturile vor fi normale pentru această dată. În estul României, în schimb, se va înnora și vor fi ploi de scurtă durată, iar vântul va fi activ în nord-est, est și la munte.

Prognoza meteo ANM: Cum va fi vremea în weekendul 18 - 19 iunie

Sâmbătă, 18 iunie, vine cu valori termice apropiate de cele normale datei din calendar. Temperaturile maxime se vor situa între 22 și 29 de grade Celsius. La începutul zilei vor fi înnorări în sudul și în sud-estul țării, unde este posibil să plouă. Vântul va sufla slab în general, dar va avea intensificări în est, sud-vest și la munte.

Duminică, 19 iunie, se va încălzi și va predomina vremea frumoasă. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 31 de grade Celsius, cerul va fi variabil în sud-est și la munte și senin în rest.

Prognoza meteo ANM: Cum va fi vremea în București în weekendul 18 - 19 iunie

Sâmbătă, 18 iunie, în Capitală cerul va fi înnorat și vor fi condiții de ploaie, în prima parte a zilei, apoi norii se vor risipi. Temperatura maximă va fi apropiată de cea normală pentru această perioadă, anume 28 de grade Celsius.

Duminică, 19 iunie, se încălzește și vremea va fi frumoasă pe tot parcursul zilei. Temperatura maximă, atinsă în miezul zilei, va atinge valoarea de 30 de grade Celsius.

Prognoza meteo ANM: Cum va fi vremea la munte în weekendul 18 - 19 iunie

La munte, vremea va deveni instabilă, se va înnora, iar pe arii extinse vor fi averse cu tunete și fulgere. Se vor strânge cantități mari de apă și vor fi condiții de grindină și vijelii.


  • Sinaia - 16

  • Predeal - 18

  • Păltiniș - 22

  • Stâna de Vale - 17

Prognoza meteo ANM: Cum va fi vremea la mare în weekendul 18 - 19 iunie

Pe litoralul românesc instabilitatea atmosferică va crește treptat, astfel că, în a doua parte a zilei, se înnorează și vor fi averse. De asemenea, poate cădea și grindină.


  • Mamaia - 23

  • Costinești - 22

  • Vama Veche - 23

  • Gura Portiței - 21

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...

Vremea pentru săptămâna 13.06.2022 – 20.06.2022

Valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea nord-vestică a țării.

Vremea pentru săptămâna 20.06.2022 – 27.06.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice și la munte.

Vremea în săptămâna 27.06.2022 – 04.07.2022

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toată țara. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în sud-est și la munte, potrivit ANM.

Citeste si:
ANM: Cod portocaliu și cod galben de ninsori și vreme rea pentru...
ANM: Cod portocaliu și cod...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Iunie 2022 - 11 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.