Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru weekendul 14-15 mai 2022. Climatologii au anunțat vreme deosebit de caldă, mai ales în regiunile sudice. După-amiaza, în jumătatea nordică și la munte, crește instabilitatea și apar averse. În rest, vremea va fi bună. Temperaturile maxime pornesc de la 22 de grade Celsius în Bucovina și ating 33 de grade Celsius în Câmpia Română.

ANM: Prognoza meteo pentru weekendul 14-15 mai 2022

Sâmbătă, 14 mai, vremea va fi caldă, în schimb vom avea parte de instabilitate atmosferică în zona de munte și în regiunile sudice. Precipitații sunt anunțate în Muntenia, Oltenia, Dobrogea și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură. Temperaturile maxime se vor situa între 22 și 29 de grade Celsius.

Duminică, 15 mai, în cea mai mare parte a țării se menține vremea frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări și averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului de scurtă durată în regiunile sudice și din zona Carpaților Meridionali și cea a Carpaților de Curbură. Ploi vor fi și în Banat și în restul zonei montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 29 de grade Celsius.

Vremea în București

Sâmbătă, 14 mai, se menține vremea caldă, astfel că în termometre, la amiază, vom regăsi 29 de grade Celsius. În a doua parte a zilei se va înnora și sunt posibile averse însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Duminică, 15 mai, cerul va ri variabil, iar temperatura maximă va atinge valoarea de 28 de grade Celsius. Seara, cerul va fi noros și este posibil să plouă.

Vremea la munte

Weekendul vine cu vreme plăcută la munte, dar și cu precipitații. Sunt posibile ploi însoțite de căderi de grindină, descărcări electrice și vânt puternic. La Sinaia și Predeal maxima va fi de 19 grade Celsius, iar termometrele din Păltiniș și cele din Stâna de Vale vor arăta 26, respectiv 19 grade Celsius.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...

Vremea la mare

Și la mare va fi vreme caldă în weekendul 14-15 mai. Ziua, cerul va fi senin, dar după-amiaza se va înnora și vor fi condiții pentru averse. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 15 și 18 grade Celsius.


  • Mamaia - 24

  • Costinești - 21

  • Vama Veche - 22

  • Gura Portiței - 16

Vremea în săptămâna 16.05.2022 – 23.05.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile vestice și sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane, potrivit ANM.

Foto: meteoromania.ro


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Mai 2022 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.