Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru ziua de vineri, 13 mai 2022. Climatologii au anunțat că se face mult mai cald decât ar fi normal și o să avem vreme frumoasă aproape peste tot.

ANM: Prognoza meteo pentru ziua de vineri, 13 mai 2022. Se anunță vreme caldă

Vineri, 12 mai, avem parte de vreme foarte frumoasă, deosebit de caldă în toată țara. Temperaturile maxime se vor situa între 22...23 de grade Celsius pe litoral și 33 de grade Celsius în Câmpia Română. În a doua parte a zilei, în jumătatea nordică a teritoriului și în zonele de munte se va înnora și va ploua. Precipitațiile vor fi însoțite de căderi de grindină, tunete și fulgere și vânt puternic. În rest, cerul va fi variabil.

Vremea în București

Vineri, 12 mai, temperaturile mai cresc puțin față de ziua precedentă. Atmosfera rămâne plăcută, iar în termometre vor fi 32 de grade Celsius. Sâmbătă, 13 mai, vremea va fi plăcută, caldă, dar instabilă. Valoarea maximă, atinsă la amiază, va fi de 28 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, dar spre seară se va înnora și sunt posibile precipitații însoțite de descărcări electrice.

Vremea la munte

Vremea se menține frumoasă la munte, vineri, 12 mai, și continuă să se încălzească. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în extremitarea de nord a țării, unde izolat vor fi ploi și descărcări electrice. Vântul va sufla intens pe crestele Carpaților Orientali. La Sinaia se vor înregistra 17 grade Celsius, termometrele de la Predeal vor arăta 16 grade Celsius, iar cele de la Stâna de Vale și Păltiniș vor arăta valoarea maximă de 19, respectiv 27 de grade Celsius.

Vremea la mare

Și pe litoral se încălzește, vineri, 12 mai, și va predomina atmosfera plăcută. Cerul va fi senin, iar maxima va fi cuprinsă între 20 și 24 de grade Celsius.


  • Mamaia - 23

  • Costinești - 20

  • Vama Veche - 20

  • Gura Portiței - 16


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Mai 2022 - 10 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.