Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru weekendul 2 - 3 aprilie 2022. Specialiștii au anunțat că instabilitatea atmosferică va cuprinde aproape tot teritoriul și apar averse mai consistente în zonele de munte.

ANM: Prognoza meteo pentru weekendul 2 - 3 aprilie 2022

Vremea în București

Sâmbătă, 2 aprilie, temperaturile mai scad puțin și continuă să plouă. Temperatura maximă va atinge 22 de grade Celsius la amaiză. Vântul o să sufle cu intensitate, rafalele atingând viteze de 45...555 km/h.

Duminică, 3 aprilie, vremea va fi mai rece decât ar fi normal pentru începutul lunii aprilie. Maxima nu va trece de 14 grade Celsius, vântul va fi activ, dar scăpăm de ploi.

Vremea la munte

Temperaturile se mențin ridicate la munte, dar precipitații o să fie peste tot. În jumătatea de vest a Carpaților Meridionali, în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali ploile o să fie însemnate cantitativ. Pe creste vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. De asemenea, vântul va bate cu putere, rafalele depășind 80 km/h.

Vremea în România

Weekendul 2 - 3 aprilie 2022 vine cu ploi și frig. Sâmbătă, 2 aprilie, se va răci în vestul, centrul și nordul țării. În rest, atmosfera va fi instabilă, însoțită de descărcări electrice. La munte precipitațiile vor fi mixte, iar vântul își va face simțită prezența în regiunile sudice și sud-estice. Temperaturile maxime se vor situa între 9 și 23 de grade Celsius.

Duminică, 3 aprilie, temperaturile vor continua să scadă. Vremea va fi rece în aproape toată țara, dar mai ales în jumătatea de nord-vest a teritoriului. Maximele se vor încadra între 4 și 14 grade Celsius. În vest, nord și centru vor fi precipitații, iar la munte ninsori viscolite.

Vremea în săptămâna 04.04.2022 – 11.04.2022

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în regiunile sudice, estice, vestice și la munte, dar și local excedentare în nordul extrem, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, potrivit ANM.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Aprilie 2022 - 09 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.