Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru ziua de vineri, 1 aprilie 2022. Specialiștii anunță că un val de căldură s-a manifestat în aceste zile în România, însă în weekend vremea se răcește și vor fi ploi în aproape toată țara.

ANM: Prognoza meteo pentru ziua de vineri, 1 aprilie 2022

„Este posibil ca ultima zi din prima lună de primăvară să aducă la început precipitaţii în partea de vest, nord-vest a ţării, iar luna aprilie să debuteze cu ploi în majoritatea regiunilor”, a a anunţat directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, potrivit adevărul.ro.

Vremea în București

Ziua de vineri, 1 aprilie, ne aduce vreme deosebit de caldă, dar instabilă. Cerul va fi noros și sunt anunțate averse însoțite de descărcări electrice. Vântul rămâne activ, iar maxima zilei, înregistrate în termometre le amiază, va fi de 24 de grade Celsius. Sâmbătă, 2 aprilie, se mai răcește. 21...22 de grade Celsius vor arăta termometrele din Capitală. Cerul se va înnora și vor fi averse și descărcări electrice.

Vremea la munte

Și aici se schimbă vremea. Va ploua, iar pe creste vor fi ninsori și lapoviță. În Carpații Occidentali, vestul Carpaților Orientali și în nordul Carpaților Orientali cantitățile de apă vor trece de 20...30 l/mp. Vântul va sufla intensificându-și puterea, iar noaptea va depăși 85....95 km/h.

Vremea în România

Vineri, 1 aprilie, vremea va fi instabilă. Sunt anunțate averse însoțite de descărcări electrice în regiunile vestice, nordice și centrale, la deal și la munte. La altitudini mari vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. În vest, nord-vest și la munte vor fi ploi torențiale și se vor strânge cantități importante de precipitații.

Vremea în săptămâna 28.03.2022 – 04.04.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zonele montane, potrivit ANM.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 31 Martie 2022 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.