Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru perioada 13 decembrie 2021 - 10 ianuarie 2022. Meteorologii anunță că, în ultimele zile din luna decembrie 2021 și primele zile din noul an, temperaturile vor fi din ce în ce mai scăzute. 

 

Vremea de Crăciun 2021

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în regiunile intracarpatice și în sud-estul extrem, cu o abatere termică negativă mai accentuată la munte. În restul teritoriului, temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toată țara, îndeosebi în vest și nord-vest.

Vremea de Revelion 2022

Prognoza meteo pentru săptămâna 27 decembrie 2021 - 3 ianuarie 2022

Temperaturile medii a aerului vor avea valori mai scăzute decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul. Va exista o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile montane. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice și nordvestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Prognoza meteo pentru săptămâna 3 - 10 ianuarie

Mediile valorilor termice vor fi sub mediile climatologice specifice acestei săptămâni, în toate regiunile, iar cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare la nivelul întregii țări.

Estimarea evoluției valorilor termice și a precipitațiilor până pe 26 decembrie 2021, în toate regiunile țării

BANAT

Media temperaturilor maxime se va situa la valori în jurul a 2 grade la începutul intervalului și va fi în creștere ușoară până spre 4 grade în data de 17 decembrie.

Ulterior, tendința acesteia va fi una de scădere de la o zi la alta, spre valori de -1...0 grade la sfârșitul intervalului de prognoză. În ceea ce privește media valorilor termice nocturne, aceasta se va situa în primele zile în jurul a -2 grade, iar spre sfârșitul primei săptămâni va crește ușor, spre 0...1 grade.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...

Apoi, aceasta va urma o tendință de scădere treptată, de la valori în jurul a -1 grad, până spre -7...-6 grade. Probabilitatea pentru precipitații mixte va fi ridicată în prima zi, apoi va fi în creștere în data de 16 decembrie și se va menține ulterior ridicată.

CRIŞANA

Până în 17 decembrie, media valorilor termice diurne nu va avea variații semnificative și se situa la valori de 2-4 grade, apoi tendința va fi una de scădere treptată, până la valori de -2...-1 grad în cea de-a două săptămână de prognoză. Media temperaturilor minime va avea în primele nopți mici oscilații și se va situa la valori de -3...-1 grad.

Ulterior, aceasta va fi în scădere de la o noapte la alta, până la valori de -7...-6 grade. Temporar se vor semnala precipitații mixte, cu o probabilitate mai mare la începutul primei săptămâni și începând cu 16 decembrie.

Citeste si:
ANM: Cod portocaliu și cod galben de ninsori și vreme rea pentru...
ANM: Cod portocaliu și cod...

TRANSILVANIA

Media temperaturilor maxime va avea valori în jurul a 3 grade la începutul primei săptămâni de prognoză și va avea o tendință de scădere treptată de la o zi la alta, până spre -1...0 grade la jumătatea intervalului și până la -4...-3 grade spre finalul acestuia. Media valorilor termice nocturne nu va avea variații semnificative în primele nopți și se va situa astfel la valori de -3...-1 grad, iar din 18 decembrie va fi în scădere treptată, până spre -10...-8 grade.

Temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare, cu o probabilitate mai ridicată în prima zi din interval și în perioada 16 - 18 decembrie.

MARAMUREŞ

Până în 17 decembrie, media valorilor diurne nu va avea variații semnificative și se va situa în jurul a 2 grade. După această dată, temperatura aerului va avea tendința de scădere continuă până la sfârșitul intervalului de anticipație, spre o medie în jurul a -2 grade.

Citeste si:
Smiley și Gina Pistol, pregătiri pentru sărbătorile de iarnă:...
Smiley și Gina Pistol,...

Valorile nocturne vor avea ușoare variații până spre sfârșitul primei săptămâni, iar media acestora va fi de -3...0 grade. Apoi, minimele termice vor fi în scădere spre o medie de -8...-7 grade. După 16 decembrie va crește probabilitatea pentru precipitații predominant sub formă de ninsoare.

MOLDOVA

Până în jurul datei de 17 decembrie, variațiile termice vor fi nesemnificative, iar în medie, maximele termice vor oscila între 1 și 4 grade, iar minimele între -2 și 1 grad.

Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire continuu și astfel, valorile diurne vor coborî spre medii de -2 grade, iar cele din cursul nopților spre -7...-6 grade. Vor fi condiții pentru precipitații mai ales sub formă de ninsoare pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales între 16 și 18 decembrie.

Citeste si:
Cătălin Bordea și Nelu Cortea, petrecere după câștigarea marelui...
Cătălin Bordea și Nelu...

DOBROGEA

Media valorilor termice diurne va avea valori în jurul a 9 grade în prima zi, apoi va fi în scădere treptată de la o zi la alta, până spre 2-3 grade la jumătatea intervalului și până la 0-1 grad spre finalul acestuia.

Media temperaturilor minime va fi în scădere de la o noapte la alta, pornind de la 6...7 grade, spre valori în jurul a -1 grad în data de 19 decembrie și până la -4...-3 grade în cea de-a două săptămână de prognoză. Temporar se vor semnala precipitații mixte, cu o probabilitate mai ridicată în prima zi din interval și în perioada 15 – 18 decembrie.

MUNTENIA

Valorile termice vor avea tendința de scădere continuă până la sfârșitul intervalului de anticipație. Astfel, media maximelor va coborî de la 6 grade, spre 0-1 grad, iar cea a minimelor, de la 1-2 grade până la -6...-5 grade.

Probabilitatea pentru precipitații mai ales sub formă de ploaie va fi ridicată până în jurul datei de 17 decembrie. După această dată, condițiile pentru precipitații - predominant ninsori - vor fi reduse.

OLTENIA

Valorile termice vor avea tendința de scădere, mai accentuată după 17 decembrie. Media maximelor va fi de 5-6 grade la începutul intervalului și de 1-2 grade la sfârșitul acestuia.

Media valorilor nocturne se va situa în jurul a 0 grade până spre sfârșitul primei săptămâni, apoi va coborî spre -6 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare la începutul intervalului, când vor predomina ploile și în jurul datei de 17 decembrie, când treptat vor fi mai ales ninsori.

LA MUNTE

Media temperaturilor maxime va avea valori negative pe întreg parcursul intervalului. Astfel, în primele zile nu se vor înregistra variații semnificative și se vor atinge valori de -4...-2 grade, însă ulterior tendința va fi de scădere continuă spre -8...-6 grade în cea de-a două săptămână de prognoză.

În primele nopți, media valorilor termice nocturne va avea mici oscilații și se va situa în jurul a -7 grade, însă ulterior va fi în scădere spre valori de -13...-12 grade spre finalul intervalului. Temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare, cu o probabilitate mai ridicată în prima zi și în intervalul 16-19 decembrie. ANM.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Decembrie 2021 - 12 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.