Rămânem cu vreme caldă și vineri, 17 septembrie 2021, mai ales în sudul și în sud-estul teritoriului. Instabilitatea atmosferică cuprinde mare parte din țară. În vest, nord și centru mai scad temperaturile și se anunță ploi. În zonele menționate sunt anunțate averse însoțite de fenomene electrice, iar cantitățile de precipitații vor depăși 20 l/mp și izolat 40 l/mp. O să cadă grindina pe alocuri și nu e exclus să apară și vijelii. Maximele zilei vor fi cuprinse între 22 și 32 de grade Celsius.

Prognoza meteo | Vineri, 17 septembrie 2021

Vremea în București

Vineri, 17 septembrie, tot de vreme plăcută vom avea parte. Nu se produc prea multe schimbări față de ziua de joi. Cerul va fi din nou senin, iar maxima din termometre va atinge tot 30 de grade Celsius. Spre seară, cresc șansele de ploaie. Sâmbătă, 18 septembrie, ne aduce mai mulți nori, dar vremea rămâne frumoasă. Maxima se va situa în jurul valorii de 28 de grade Celsius.

Vremea la munte

Și pe aici sunt anunțate ploi de scurtă durată. Seara și noaptea cerul va fi plin de nori și local sunt așteptate averse însoțite de descărcări electrice, în special în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, unde cantitățile de apă vor fi mai însemnate.

Cum va fi vremea în săptămâna 20 - 27 septembrie 2021

Mediile valorilor temice vor fi apropiate de cele specifice pentru intervalul menționat, la nivelul întregului teritoriu, iar cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această dată, în toate regiunile, arată Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Septembrie e o lună mai puțin instabilă

Potrivit caracterizării climatice a lunii septembrie, în acest sezon, valorile temperaturilor medii lunare înregistrează o scădere mică față de ultima lună de vară, anume august, la aceasta contribuind perioada mai scurtă de strălucire a Soarelui și nopțile lungi și mai răcoroase.

„În plus, septembrie este o lună mai puţin instabilă, datorită persistenţei deasupra cele mai mari părţi a Europei a unui brâu de presiune atmosferică relativ ridicată, ce uneşte Anticiclonul Azoric cu maximul barometric est european", spun meteorologii.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Septembrie 2021 - 09 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.