Nici pentru ziua de joi, 17 iunie 2021, specialiștii ANM nu vin cu vești bune. În sud, est și local în centrul teritoriului vor fi averse și descărcări electrice. Ploile pot avea și caracter torențial, iar la munte, la altitudini mari, dar și în sud și sud-est, vântul va avea intensificări temporare. Între 21 și 31 de grade vor fi maximele de joi.

ANM: prognoza meteo pentru joi, 17 iunie 2021. Un Cod galben este în vigoare

Vremea pe continent

În Europa, în partea de sud-est, cel mai probabil până la sfârșitul săptămânii, vremea va continua să fie instabilă. Se anunță averse, unele torențiale, însoțite de fenomene electrice, vânt intens și grindină. Vor fi ploi abundente și în nord- vest și vest, iar vântul o să bată cu putere în Scoția, Islanda și în nordul Germaniei.

Prognoza pentru București

Vremea se încălzește ușor în Capitală, dar rămâne instabilă. Vor fi averse cu fenomene electrice, îndeosebi după-amiaza și seara, iar în medie se vor strânge 15 l/mp. Maxima nu trece de 26 de grade Celsius. Vineri, 18 iunie, temperatura va fi ca și în ziua de joi, anume de 26 de grade Celsius; vor fi din nou averse, iar prin acumulare se vor strânge cantități însemnate de apă.

La munte

În acest caz, instabilitatea atmosferică se menține accentuată. Vor fi înnorări, averse torențiale, tunete și fulgere și izolat grindină. În urma precipitațiilor, se va strânge mai multă apă în Carpații Meridionali și Orientali. Local, se vor depăși 25 l/mp.

La mare

Va fi rece, iar vântul va sufla cu putere în timpul zilei. La rafală o să bată cu 55...60 km/h. Temeperaturile maxime nu vor trece de 21 de grade Celsius.


  • Mamaia - 21

  • Costinești - 20

  • Vama Veche - 20

  • Gura Portiței - 20

Mesajul autorităților


  • Interval de valabilitate: 16 iunie, ora 23:00 – 17 iunie, ora 10:00

  • Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ

În intervalul menționat, în centrul și sudul Moldovei, local în Muntenia, Dobrogea și în zona Carpaților Orientali vor fi averse, ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 30…35 l/mp. Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Citeste si:
România, sub avertizare meteo de ger până joi dimineață. În 8...
România, sub avertizare meteo...


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Iunie 2021 - 01 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.