În urmă cu câteva minute, autoritățile au transmis un mesaj, prin sistemul RO-ALERT, prin care au înștiințat cetățenii României că este în vigoare o avertizare meteo cod portocaliu.

Avertizare meteo cod portocaliu

„Avertizare meteo Cod portocaliu - averse însemnate, descărcări electrice, intensificări ale vântului. Perioada de manifestare 11.06.2021. Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție. Urmați instrucțiunile autorităților. Accesați canalele media și aplicațiile din mediul online ale DSU, IGSU și ANM pentru mai multe informații și actualizări despre eveniment.”

Mesaj ANM

„În intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala în zilele de vineri și sâmbătă (11 și 12 iunie), îndeosebi după-amiaza și seara, în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului.

Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (12/13 iunie), aria ploilor însemnate cantitativ se va extinde treptat dinspre nord-vest și va cuprinde duminică (13 iunie) toate regiunile. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp și, pe arii restrânse, 25...50 l/mp” - Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Citeste si:
Nouă avertizare ANM: Cum va fi vremea vineri, 18 iunie 2021
Nouă avertizare ANM: Cum va...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.