Potrivit informațiilor transmise de ANM, e recomandat ca și în weekend să ținem umbrelele aproape. Cea mai recentă atenționare meteo anunță manifestări de instabilitate atmosferică până în data de 13 iunie.

Prognoza meteo ANM pentru ziua de sâmbătă, 12 iunie 2021

În Europa, regiunile sud-estice și cele estice nu scapă de aversele zgomotoase, însoțite de vânt puternic și, pentru momente scurte, chiar grindină. Ploaie se anunță și în arhipelagul britanic, în partea nordică a Norvegiei și pe alocuri în țările centrale și în cele cu ieșire la Marea Adriratică.

În România, și în următoarele două zile situația va fi asemănătoare cu cea întâlnită pe continent. Instabilitatea atmosferică se va manifesta în special spre seară. Începutul de weekend ne aduce o maximă de 25 de grade Celsius, cu ploi și tunete.

La munte

Și aici va ploua torențial, iar pe alocuri cantitățile de apă vor depăși 35 de l/mp. Ne putem aștepta la grindină și vijelii, iar valorile termice rămân aproapiate de normalul perioadei. La Stâna de Vale se înregistrează cea mai ridicată temperatură, anume 18 grade Celsius.


  • Sinaia - 16

  • Predeal - 15

  • Păltiniș - 16

  • Stâna de Vale - 18



La mare

Weekend-ul începe cu vreme frumoasă și se încheie cu ploi și descărcări electrice. Temperaturile maxime ajung în unele stațiuni și până la 26 de grade Celsius, iar apa mării va avea în jur de 20 de grade.

Detalii despre cum va fi vremea în țară sâmbătă

Vremea va fi instabilă și vom avea nevoie de umbrelă în prima parte a zilei, în sudul și estul teritoriului, dar și în zonele montane și submontale. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în Banat.

Mesajul ANM

Interval de valabilitate: 11 iunie, ora 12:00 – 13 iunie, ora 23:00
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică.

În intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala în zilele de vineri și sâmbătă (11 și 12 iunie), îndeosebi după-amiaza și seara, în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului. Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (12/13 iunie), aria ploilor însemnate cantitativ se va extinde treptat dinspre nord-vest și va cuprinde duminică (13 iunie) toate regiunile. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp și, pe arii restrânse, 25...50 l/mp. ANM.

Citeste si:
ANM: Trei județe, sub avertizări cod portocaliu de vreme severă....
ANM: Trei județe, sub...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Iunie 2021 - 11 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.