Nu scăpăm de vremea rea nici duminică, 13 iunie 2021. ANM a emis o avertizare cod galben ce vizează mai mult de jumătate din țară.

Prognoza meteo pentru ziua de duminică, 13 iunie 2021

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în intervalul 11:00 - 21:00, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în zonele de deal și de munte, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, în cea mai mare parte a Transilvaniei, local în Moldova și în sudul Banatului. În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Codul galben se menține în ziua de duminică, în nord-vestul, nordul și nord-estul teritoriului. Vor fi averse însemnate cantitativ, descărcări electrice și intensificări ale vântului în Banat, Crișana, Maramureș, mare parte din Transilvania și în partea de nord a Moldovei, cât și în zonele montane aferente. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în unele momente sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25...30 l/mp și izolat 35...40 l/mp.

Mesaje ANM

1.


  • Interval de valabilitate: 12 iunie, ora 11:00 – 12 iunie, ora 21:00;

  • Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Pe parcursul zilei de sâmbătă (12 iunie) în zonele de deal și de munte, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, în cea mai mare parte a Transilvaniei, local în Moldova și în sudul Banatului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40 l/mp. Notă: Manifestări de instabilitate atmosferică accentuată vor fi și în restul teritoriului, dar pe suprafețe mai mici și pe intervale mai scurte de timp.

2.

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în jumătatea nordică a Moldovei și în zonele montane aferente vor fi averse însemnate cantitativ, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25...30 l/mp și izolat 35...40 l/mp.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Iunie 2021 - 10 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.