Ai nevoie de puţină energie în plus? Dacă te simţi puţin letargic, este tentant să mănânci nişte ciocolată, să bei un suc, să comanzi o pizza sau să te delectezi cu nişte haine noi, însă, dacă îţi rezervi în fiecare zi 15 minute pentru a practica yoga, îţi poţi ameliora simţitor starea de spirit și sănătatea în mai multe moduri decât ți-ai putea imagina. Studiile au arătat că yoga poate reduce secreția de cortizol, hormonul principal care cauzează stresul, ceea ce îţi poate ameliora considerabil starea generală de sănătate.

Oriunde ai fi și orice ai face, este ușor să te organizezi astfel încât să faci yoga 15 minute pe zi. Iată ce se întâmplă cu organismul tău când faci asta.

Un sistem imunitar mai bun

Ești o persoană care se îmbolnăveşte uşor? Și nu treci niciodată de sezonul gripei fără să stai cel puţin două zile în pat, indiferent de mâncarea și băuturile pe care le consumi pentru a-ţi întări sistemul imunitar? Dacă da, ia în considerare posibilitatea de a practica yoga în fiecare zi. Mișcările de yoga funcționează la un nivel profund şi are efecte benefice şi în ceea ce priveşte sistemul nervos parasimpatic, care te ajută, printre altele, să te odihnești sau să ai o digestie sănătoasă. În plus, nici nu trebuie să investeşti prea mult. Ai nevoie de numai câteva echipamente de fitness cum ar fi o saltea, câteva cuburi de yoga şi nişte benzi elastice. Poţi practica yoga chiar la tine acasă, folosind pentru îndrumare videoclipurile gratuite de pe internet.

O concentrare mai bună

Nu este un secret că poate fi dificil să te concentrezi atunci când ai mai multe responsabilităţi importante cum ar fi profesia, viața de familie și obligațiile financiare. Indiferent dacă lucrezi de acasă sau de la birou, să îţi păstrezi concentrarea la un nivel bun poate părea uneori o sarcină herculeană. Dacă simți că îţi este greu să te concentrezi asupra cărţii pe care o citeşti sau nu poţi să-ţi duci la bun sfârşit sarcini de serviciu fără pauze frecvente, yoga te poate ajuta să te reechilibrezi. Dedicarea acestei practici poate duce la un nivel ridicat de concentrare și angajament şi în alte domenii ale vieții, pe măsură ce îţi antrenează mintea pentru a-ţi atinge obiectivele.

Mai multă rezistenţă

Când ne gândim la îmbunătățirea condiţiei fizice, majoritatea dintre noi ne gândim la antrenamente intense la sala de sport. Dar aceasta nu este singura modalitate de a obține rezultate excelente. Sesiunile de yoga zilnice te vor ajuta să îţi tonifiezi musculatura corpului, dar şi să dobândeşti o rezistenţă mai bună la efort, deci să devii mai puternic. Poziții populare precum scândura (plank în engleză) lucrează simultan muşchii brațelor, ai picioarelor și pe cei abdominali. În plus, exerciţiile de yoga te vor ajuta să îţi îmbunătățeşti postura, făcându-te să te obişnuieşti să mergi mai drept şi să ai o poziţie mai bună la birou. Durerile cauzate de poziţia incorectă la birou, cum ar fi cele de spate sau cele cervicale, pot fi, de asemenea, ameliorate.

Citeste si:
Lipsa de somn: cum afectează sănătatea?
Lipsa de somn: cum afectează...

Mai multă energie

Un alt beneficiu al yoga este creșterea atât de necesară a energiei. Yoga, cu sinergia sa unică de exerciţii pentru corp și respirație, este perfectă atunci când rezervele tale de energie par că se epuizează. Mai mult decât atât, atunci când faci yoga în fiecare zi, te poţi simţi mai fericit. Când faci mișcare, corpul eliberează substanțe chimice numite endorfine, care îmbunătăţesc simţitor starea de spirit.

Chiar şi o singură sesiune de yoga poate oferi unele dintre beneficiile menţionate anterior. Totuși, pentru a profita cu adevărat de beneficiile fizice și mentale și pentru a-ţi îmbunătăți practica, este mai bine să îţi faci timp, măcar 15 minute, în fiecare zi.


Despre autor:


Ultima actualizare: 29 Martie 2021 - 02 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.