În cazul în care te-ai hotărât să donezi sânge la un centru de transfuzii, dar ești și un iubitor al tatuajelor, trebuie să știi în primul rând dacă te încadrezi cerințelor pentru a face acest lucru. Iată cât timp și de ce nu ai voie să donezi sânge dacă ai tatuaje.
Dacă ai tatuaje, poți dona sânge doar dacă îndeplinești anumite ceriterii și este bine să te informezi înainte care sunt acestea și dacă te încadrezi.
De ce nu ai voie să donezi sânge dacă ai tatuaje - Tatuajul trebuie făcut cu cel puțin 6 luni înainte
Unul dintre motivele pentru care nu ai voie să donezi sânge dacă ai tatuaje este acela că respectivele tatuaje trebuie să fi fost făcute cu cel puțin șase luni înainte de a merge la centrul de recoltare.
Acest lucru este valabil și în cazul piercing-urilor și toate celelalte injecții non-medicale de pe corp.
Introducerea de cerneală, metal, sau orice alt material străin în organism îți va afecta sistemul imunitar și te va expune la anumite virusuri dăunătoare. Mai mult decât atât, acest lucru îți poate afecta fluxul sanguin, mai ales dacă îți faci tatuajul într-un salon care nu respectă igiena sau practicile sigure.
Dacă există vreo șansă, oricât de mică, ca sângele tău să fie compromis, centrul de transfuzii nu îl va putea folosi.
De ce nu ai voie să donezi sânge dacă ai tatuaje - Bolile pe care le poți contacta și transmite prin sânge
Poate fi extrem de periculos să donezi sânge imediat după ce ți-ai făcut un tatuaj. De ce? Pentru că, deși cazurile acestea sunt din ce în ce mai rare, anumite saloane nu folosesc ace sterile de tatuaj, iar acestea pot aduce cu ele o serie de boli infecțioase, care se transmit prin sânge, precum:
- Hepatita B
- Hepatita C
- HIV
În cazul în care ai contactat una din bolile infecțioase transmisibile prin sânge, anticorpii detectabili vor apărea cel mai probabil în minimum șase luni. Din această cauză nu nu ai voie să donezi sânge dacă ai tatuaje, cel puțin nu imediat după ce le-ai făcut.
China a interzis fotbaliștilor din echipa națională să aibă tatuaje
Altfel spus, este posibil să mai poți dona sânge dacă tatuajul tău a fost realizat la un salon care respectă normele reglementate de stat. Astfel de saloane sunt monitorizate regulat pentru practici de tatuare sigure și sterile, astfel încât riscul de infecție este scăzut.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Noi centre comerciale în țară. Românii de la K2 Retail Properties deschid...
Sursa: retail.ro
-
3 startup-uri sustenabile care ne-au impresionat în 2024 #3
Sursa: green.start-up.ro
-
Catalyst Romania: provocarea va fi diferențierea prin inovație autentică
Sursa: start-up.ro
-
Scapă de balonare cu bicarbonat – remediul simplu pentru confort digestiv
Sursa: garbo.ro
-
JLO, hotărâtă să păstreze inelul de logodnă de 5 milioane de dolari de la Ben...
Sursa: kudika.ro
-
Va fi anul fintech-urilor născute în România. Expert: Fiecare bancă mare din...
Sursa: futurebanking.ro
-
Noul contingent de muncitori străini, încă în stadiul de proiect. Recrutarea...
Sursa: wall-street.ro