Simona Halep a fost testată pozitiv înainte de US Open. În corpul fostului număr 1 mondial s-au găsit urme de Roxadustat, astfel că acum sportiva riscă între 2 şi 4 ani de suspendare. Cazul său de dopaj a făcut înconjurul planetei, iar în jurul acestuia planează o mulțime de teorii. Una dintre ele: substanța interzisă ar fi fost pusă în mâncare.

O nouă teorie în cazul de dopaj al Simonei Halep: substanța interzisă ar fi fost pusă în mâncare

După o avalanșă de speculații, acum apare o nouă teorie despre modul în care Roxadustat, substanță aflată pe lista celor interzise, a ajuns în organismul sportivei. Luni seară, doctorul Dana Safta, la care Simona Halep a apelat în ultimii ani pentru diferite probleme medicale, a apărut la postul Antena 3 CNN și a vorbit despre acest caz de dopaj.

Medicul a respins varianta ca pacienta și prietena sa să fi luat Roxadustat cu dorința explicită de a-și mări capacitatea de efort. În plus, în susținerea afirmației sale, Dana Safta a prezentat situația testelor antidoping la care a fost supusă jucătoarea de tenis în ultima perioadă. Toate au fost negative, excepție făcând numai cel din New York, în timpul US Open. Acolo, Halep a fost însoțită de fostul ei soț, Toni Iuruc. La scurt timp după revenirea de la New York, cei doi au divorțat.

Revenind la afirmațiile doctorului, acestea au fost urmate de o postare făcută de Facebook de jurnalista Oana Zamfir, care a avansat trei modalități prin care Roxadustat ar fi putut ajunge în corpul constănțencei.

Ipotezele jurnalistei Oana Zamfir

„Doctorul Dana Safta: cum a ajuns substanța interzisă în probele Simonei Halep

Foarte importante argumentele și probele aduse în cazul Simonei Halep de doctorul și prietena sa apropiată, dr Dana Safta, fost director al Spitalui Elias și un nume extrem de respectat în medicina românească! Cu știinta și cu logica aduse argumentele, nu doar cu suflet și respect! (Altfel, au fost personaje care să-și arate și în aceste zile caracterul mizerabil)

1. Simona a fost testată negativ pe 3 august la Toronto (turneu pe care l-a și câștigat).

Citeste si:
Theo Rose, părere sinceră despre Simona Halep. Ce ar schimba în...
Theo Rose, părere sinceră...

2. A fost testată negativ pe 26 august la US Open. Pe 29 iese testul pozitiv. Urme infime din această substanță (n.r. – Roxadustat), nu ca și cum i-ar fi fost administrată o pastilă în aceste 3 zile.

3. Pe 11 septembrie Simona e supusă operației la nas. În pregătirea ei face analize și teste de coagulare. Ies perfect. Or, spune dr Dana Safta, intersecția substanței interzise cu medicația cronică a Simonei (Euthyrox și anticoncepționale) ar fi determinat probleme de coagulare, tromboze, în niciun caz n-ar fi ieșit probele perfecte.

4. Din clipa în care iese proba pozitivă de la US Open, Simona se trezește la ușă cu antidopingul românesc. Probele ies tot negative.

Bun, deci fără dubiu că Simona nu doar că nu a luat în cunoștință de cauză acest medicament, nu l-a luat deloc.

Citeste si:
Simona Halep este în doliu. Bunica tenismenei a murit: „Ai fost cea...
Simona Halep este în doliu....

Și atunci cum a ajuns substanța în probele Simonei?

Ipotezele Danei Safta (perfect articulate și asumate ca medic, nu ca prietenă) sunt următoarele:

*Probele au fost contaminate la laboratorul unde a fost efectuat testul.

*Suplimentele de recuperare pe care le-a băut în timpul meciului au fost contaminate în fabrica în care au fost produse (și lotul poate fi verificat).

*Dana Safta nu a exclus nici ca cineva să-i fi pus ceva în mâncare Simonei, precizând însă că e greu de crezut că acel cineva ar fi putut s-o dușmănească atât de tare, încât să facă asta”, a notat Oana Zamfir pe Facebook.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Octombrie 2022 - 09 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.