Tenismenul rus Daniil Medvedev şi grecul Stefanos Tsitsipas, sunt principalii favoriţi în cadrul turneului de tenis de la Miami (SUA). Aceștia s-au calificat în sferturile de finală la categoria ATP Masters 1.000, în urma meciurilor de marţi.

Medvedev, numărul unu pe lista capilor de serie, l-a învins cu 6-4, 6-3 pe americanul Frances Tiafoe, la capătul unui joc care a durat 92 de minute, pe parcursul căruia a totalizat 24 de winners.

Tenismanul rus a obţinut cu această ocazie a 17-a sa victorie în 19 meciuri disputate de la debutul acestui an, în care a cucerit trofeul ATP Cup alături de echipa Rusiei, trecându-şi, totodată, în palmares al zecelea titlu ATP, în turneul de la Marsilia (Franţa).

El se va lupta pentru un loc în semifinale cu spaniolul Roberto Bautista Agut, cap de serie numărul 7, care s-a impus greu în trei seturi, 6-3, 4-6, 7-6 (9/7), în faţa americanului John Isner (nr. 18).

Stefanos Tsitsipas, favoritul numărul 2, a acces în premieră în sferturile de finală, după ce a trecut cu 6-2, 7-6 (7/2) de italianul Lorenzo Sonego (nr. 24), după o oră şi 31 minute de joc.

Jucătorul grec îşi continuă cursa pentru câştigarea primului său titlu Masters 1.000, urmând să-l înfrunte în meciul următor pe polonezul Hubert Hurkacz (nr. 26), învingător cu 4-6, 6-3, 7-6 (7/4) în faţa canadianului Milos Raonic (nr. 12).

Americanul Sebastian Korda, fiul fostului jucător ceh Petr Koda, a produs surpriza zilei la Miami, reuşind să-l elimine în trei seturi, 6-3, 4-6, 7-5, pe argentinianul Diego Schwartzman, cap de serie numărul 5, atingând în premieră sferturile de finală într-o competiţie de un asemenea nivel.

Korda (20 ani), aflat la primul său succes în faţa unui jucător din Top 10 ATP, va avea o misiune şi mai dificilă în turul următor, în care îl va înfrunta pe rusul Andrei Rublev, favoritul numărul 4, care a trecut în două seturi simetrice, 6-4, 6-4, de croatul Marin Cilic, obţinând a 19-a sa victorie de la debutul sezonului, în 22 de partide, potrivit Agerpres.

Citeste si:
Simona Halep s-a calificat în turul al treilea la turneul de tenis...
Simona Halep s-a calificat în...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 31 Martie 2021 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.