Jucatoarea romana Simona Halep, numarul trei mondial, s-a calificat in optimile de finala ale turneului de tenis Australian Open, primul de Mare Slem al anului, dupa ce a invins-o pe kazaha Iulia Putinteva cu 6-1, 6-4, sambata, la Melbourne.

Halep (28 ani), a patra favorita, a controlat meciul si s-a impus dupa o ora si 18 minute.

In primul set, Halep a avut 1-0, Putinteva a egalat, dar apoi romanca a dominat jocul, fiind impecabila, fapt concretizat in cinci ghemuri consecutive (6-1).

Actul secund a fost mult mai echilibrat, Putinteva (25 ani, 38 WTA) a fost mai agresiva, iar Simonei nu i-a mai intrat primul serviciu ca pana atunci. S-a mers cap la cap pana la 2-2, dupa care Halep a reusit un prim break, dar imediat si-a pierdut serviciul. Simona a facut un nou break, iar apoi si-a confirmat avantajul, desprinzandu-se la 5-3. Putinteva a reusit sa isi faca serviciul, dar Halep a incheiat conturile cu 6-4.

Halep a avut 3 asi si a facut 3 duble greseli, in timp ce Putinteva a contabilizat doua. Romanca a fost mai buna la ambele servicii, avand procentaj mai bun si la mingile de break fructificate. Campioana de la Wimbledon a avut de doua ori mai multe mingi direct castigatoare, 26-13, iar la erorile nefortate situatia a fost egala, cu 15 de fiecare parte, Halep incheind cu 68 de puncte fata de 46 ale adversarei.

Halep (28 ani), care a pierdut in optimi la editia de anul trecut la Melbourne si a jucat finala in 2018, si-a asigurat un cec de 300.000 de dolari australieni si 240 de puncte WTA.

In optimi, Halep o va infrunta pe castigatoarea dintre belgianca Elise Mertens, cap de serie numarul 16, si americanca CiCi (Catherine) Bellis, scrie Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.