Jucatoarea romana de tenis Simona Halep, numarul sase mondial, s-a calificat, duminica, in runda a doua a turneului WTA de la Beijing, dotat cu premii totale de 8.285.274 dolari, dupa ce a intrecut-o pe suedeza Rebecca Peterson, cu 6-1, 6-1.

Halep (28 ani), care saptamana trecuta a fost nevoita sa se retraga din turneul de la Wuhan, din cauza unor probleme la spate, s-a impus in fata scandinavei (24 ani, 53 WTA) dupa o ora si 12 minute.

Romanca nu si-a pierdut niciodata serviciul, salvand 5 mingi de break.

Halep o invinsese pe Rebecca Peterson si in primul lor duel, in 2013, in primul tur la Bastad (Suedia), cu 6-4, 6-0.

Simona Halep si-a asigurat un cec de 41.625 dolari si 65 de puncte WTA, iar in turul secund o va infrunta pe invingatoarea dintre rusoaica Ekaterina Alexandrova (24 ani, 39 WTA) si americanca Bernarda Pera (24 ani, 81 WTA).

Halep a jucat finala in 2017, fiind invinsa in ultimul act de Caroline Garcia (Franta), dar victoria din semifinale (cu Jelena Ostapenko) i-a adus in premiera fotoliul de lider mondial, potrivit Agerpres.

Pe tabloul de dublu se afla doua romance, Monica Niculescu si Raluca Olaru. Niculescu si americanca Vania King vor juca in primul tur contra perechii Jelena Ostapenko (Letonia)/Daiana Iastremska (Ucraina), in timp ce Olaru va face pereche cu americanca Alison Riske, urmand sa debuteze impotriva cuplului american Sofia Kenin/Bethanie Mattek-Sands.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.