Sport 31 Iulie 2016 21:13
Simona Halep s-a impus la Montreal in fata sportivei din Statele Unite, a opta favorita a turneului WTA cu scorul de 7-6, 6-3.

Simona a ales sa primeasca la tragerea la sorti, lucru care a fost de bun augur. Halep profita de startul nesigur al lui Madison si conduce cu 1-0. Americanca si-a revenit insa rapid si a egalat situatia pe serviciul romancei, iar mai apoi cele doua tenismene si-au pastrat serviciul, scorul in primul set devenind 2-2.

Halep a reusit apoi sa preia conducerea, in ciuda faptului ca Keys a reusit sa anuleze doua mingi de break. Simona a dus scorul la 3-2 ca mai apoi sa-si faca serviciul si sa duca scorul la 4-2. Madison a raspuns pe masura, cu doua game-uri consecutive, si scorul a devenit egal, 4-4.

In urmatoarele 4 game-uri nicio sportiva nu si-a pastrat serviciul, si setul inaugural al finalei WTA Mandatory de la Montreal mergea in tie-break la scorul de 6-6. Romanca a controlat clar ultimul act, al primului set, desprinzandu-se la 6-1, ca mai apoi sa se impuna cu scorul de 7-2.

Setul secund a debutat sub dominarea Simonei, care dupa un prim set foarte bun s-a desprins rapid la 3-0, dupa care a reusit sa-si mentina serviciul si incet-incet, scorul s-a indreptat spre un 6-3 in setul secund, cu care Halep castiga turneul de la Montreal.

Este al 14-lea titlu WTA din cariera jucatoarei de 24 de ani si al treilea din acest an, dupa succesele de la Madrid si Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.