Sport 27 Iulie 2016 08:40
Jucatoarea Simona Halep, locul 5 WTA, s-a calificat in optimile de finala ale turneului de la Montreal, dupa ce a invins-o in turul doi, cu scorul de 6-2, 6-3, pe sportiva australiana Daria Gavrilova, numarul 45 mondial.

Halep s-a impus intr-o ora si 16 minute.

La meci a asistat si pugilistul Lucian Bute, care a scris inainte de start: "Hai Simona Halep ‪#‎HaiRomania‬" pe retelele de socializare si a postat o fotografie cu el in tribuna.

Simona Halep conduce cu 2-1 in intalnirile de pana acum cu Gavrilova, cele doua intalnindu-se si la Indian Wells in 2015 (victorie Halep) si la Roma in mai 2016 (in turul doi, victorie Gavrilova cu 6-3, 4-6, 6-3).

Halep, care a evoluat la Rogers Cup direct in turul doi, va juca in runda urmatoare cu invingatoarea din meciul Karolina Pliskova (Cehia, locul 17 WTA) – Sara Errani (Italia, 25 WTA).

La Montreal a jucat marti si Monica Niculescu, locul 61 WTA, care a trecut in primul tur de letona Jelena Ostapenko, locul 40 WTA, scor 3-6, 7-5, 6-1.

Premiul pentru participarea in optimile de finala ale tabloului de simplu de la Montreal este de 27.790 de dolari si 105 puncte WTA.

Simona Halep si Monica Niculescu joaca la Rogers Cup si la dublu. Cele doua, beneficiarele unui wild card, s-au calificat luni in turul doi, trecand in runda inaugurala de cuplul Gabriela Dabrowski/Alla Kudriavteva (Canada/Rusia), scor 6-3, 6-2. In turul doi, Halep si Niculescu vor intalni perechea ucraineana Katerina Bondarenko/Olga Savciuk.

Turneul de la Montreal este dotat cu premii totale de 2.714.413 de dolari, precizeaza News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.