Tenismanul Horia Tecau a declarat, duminica, dupa ce a castigat Turneul Campionilor la dublu alaturi de Jean-Julien Rojer, ca a crezul mereu in sansele sale si le-a multumit fanilor romani care l-au sustinut din tribune la competitia de la Londra.

"Am crezut mereu ca putem ajunge sa castigam acest trofeu. Ii felicit pe adversari. Florin, ne cunoastem de mult timp si ati avut un an incredibil. Le multumesc echipei noastre, familiei si prietenilor. Fanilor romani le adresez un mare multumesc. Au venit in numar mare sa ne urmareasca. Este o placere sa joc intr-o asemenea sala si in fata unor asemenea spectatori. Acest trofeu este un mod minunat de a incheia anul", a spus Tecau la ceremonia de dupa finala.

Perechea Horia Tecau/Jean-Julien Rojer (Romania/Olanda), cap de serie numarul 2, au castigat Turneul Campionilor la dublu, dupa ce au invins, duminica, in finala, cu scorul de 6-4, 6-3, cuplul Florin Mergea/Rohan Bopanna (Romania/India, nr.8).

Meciul de la O2 Arena din Londra a durat o ora. In primul set, Tecau si Rojer au reusit un break in debutul meciului pe serviciul lui Bopanna si au reusit sa-l pastreze pana la final, incheind runda cu 6-4 dupa 31 de minute. In actul doi, Tecau si Rojer au reusit un prim break la scorul de 2-2 pe serviciul indianului si au incheiat dupa o ora de joc, scor 6-3, tot cu un break la serviciul lui Bopanna.

Horia Tecau si Jean-Julien Rojer, care s-au impus la Londra fara sa piarda vreun set, au reusit in premiera sa se impuna la Turneul Campionilor. Tecau a fost pentru a patra oara calificat la Turneul Campionilor, in 2011 si 2012, cu suedezul Robert Lindstedt, si in 2014 cu Rojer. Horia Tecau nu a trecut niciodata de faza grupelor. Mergea a evoluat in premiera la Turneul Campionilor.

In urma victoriei de la Londra, Tecau si Rojer vor primi 1.500 de puncte in clasamentul de dublu si un cec in valoare de 423.000 de dolari, in timp ce Mergea si Bopanna vor incasa 229.000 de dolari si 800 de puncte in clasamentul de dublu.

Anterior, Tecau si Mergea au mai fost adversari in circuitul ATP de sase ori, echipa sportivului din Constanta castigand de fiecare data. In acest an, Horia Tecau si Jean-Julien Rojer s-au impus in fata cuplului Florin Mergea/Rohan Bopanna, scor 6-3, 6-7 (7), 6-3, in optimi de finala la Roland Garros, cu 6-2, 5-7, 10-8, in aceeasi faza la Roma, si cu 4-6, 6-2, 6-3, 4-6, 13-11, in semifinale la Wimbledon, iar anul trecut, in sferturile de finala ale turneului de la s-Hertogenbosch, Tecau si Rojer au dispus, cu scorul de 6-3, 6-4, de Mergea si partenerul lui de atunci, croatul Marin Draganja.

Citeste si:
Horia Tecău și-a anunțat încheierea carierei: „A venit timpul să mă...
Horia Tecău și-a anunțat...

In 2012, in primul tur al turneului de la Bucuresti, Horia Tecau si suedezul Robert Lindstedt au castigat, cu scorul de 4-6, 6-4, 10-2, in fata cuplului Florin Mergea/Andrei Daescu. La editia anterioara a competitiei bucurestene, perechea romano-suedeza a depasit, cu scorul de 6-7 (8), 6-4, 10-8, echipa formata din Florin Mergea si Victor Anagnastopol.

Perechea Horia Tecau/Jean Julien Rojer va incheia anul 2015 pe primul loc in clasamentul echipelor de dublu, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.