Sport 13 Mai 2015 09:44
Antrenorul lotului feminin de gimnastica, Mariana Bitang, a declarat, marti, ca Romania ar putea avea o echipa cu Sandra Izbasa (24 de ani) si Catalina Ponor (27 de ani) la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016, dar a precizat ca decizia le apartine acestora

"Romania ar putea avea o echipa cu Ponor si Izbasa la Jocurile Olimpice. Ar putea, dar asta tot ele trebuie sa raspunda cat de mult isi doresc si de cat de mult le va ajuta starea de sanatate si dorinta de a se alinia intr-o noua competitie extrem de dura", a spus Bitang despre cele doua gimnaste care se antreneaza din nou cu lotul national.

Referitor la revenirea Sandrei Izbasa in competitii, Mariana Bitang nu a dorit sa ofere detalii, dar a mentionat ca Romania are nevoie de ea. "Cred ca cel mai bine raspunde ea la aceasta intrebare. Dar ca antrenor, pot sa spun ca ea e prezenta in sala de antrenament, are calitati pe care ni le-am dori la oricare sportiv din lot. Dar de capacitatea de revenire, de dorinta de a participa la urmatoarea competitie de anvergura depinde doar de ea. Romania are nevoie de orice gimnasta de valoare, orice gimnasta cu un potential tehnic competitiv", a adaugat Bitang.

Aceasta a mentionat ca progresul facut de Catalina Ponor la cei 27 de ani este "fantastic". "Catalina Ponor isi doreste foarte mult sa ajute Romania la Mondiale (n.r. - care vor avea loc la finalul lunii octombrie, la Glasgow). Ea e in cantonament de mai mult timp si continua sa ma surprinda prin tenacitatea si ambitia ei. Este la a treia tentativa de revenire, dar intr-o luna si un pic si-a revenit fantastic de bine. Este un mare exemplu de dorinta si de putinta in acelasi timp, pentru ca, totusi, are aproape 27 de ani si se pare ca performanta este pentru ea lucrul pe care si-l doreste cel mai mult", a precizat ea.

Prezenta, luni, la primul concurs la care au participat gimnastele selectionate in cadrul campaniei "Tara, tara, vrem campioane!", Mariana Bitang a afirmat ca programul lansat anul trecut este singura sansa a Romaniei de a supravietui in elita mondiala. "Este un proiect care mi-as dori sa devina o permanenta pentru a descoperi copii, sa ii readucem spre gimnastica. E un proiect costisitor, sunt multi copii, multi antrenori implicati, dar e singura sansa pentru a supravietui in elita gimnasticii mondiale. Fetele sunt emotionate, nu a trecut inca un an de cand au inceput gimnastica, ci doar cateva luni. Dar au invatat unele elemente, au incropit niste exercitii, si speram ca progresul sa se vada in scurt timp. Le-am luat insa de la nivelul zero si consideram ca au inceput sa urce panta lunga si anevoioasa a performantei in gimnastica", a spus Bitang.

Citeste si:
China a cerut Rusiei să amâne războiul până după Jocurile Olimpice
China a cerut Rusiei să amâne...

Sandra Izbasa, arbitra in cadrul concursului de marti, a declarat ca a vazut printre fetitele participante si "cateva talente". "A fost un concurs interesant, e prima oara cand am arbitrat si eu. Chiar am vazut cateva talente si sper eu ca acestea sa se integreze in acea grupa de 12 fetite probabil, intre 2017 si 2020. Cred in acest proiect pentru ca avem nevoie de o baza de selectie mai larga ca sa putem scoate rezultate", a mentionat Izbasa, scrie MEDIAFAX.

Marti, la sala de gimnastica din Complexul Ghencea, a avut loc Cupa OMV Petrom, primul concurs al gimnastelor junioare selectionate in urma campaniei nationale "Tara, tara, vrem campioane!", legitimate la CS Steaua si CS Dinamo. La concurs au asistat antrenorii lotului national Octavian Bellu si Mariana Bitang, iar fostele gimnaste Sandra Izbasa si Silvia Stroescu s-au numarat printre arbitri.

Citeste si:
Cătălina Ponor, însărcinată pentru prima dată. Fosta gimnastă este...
Cătălina Ponor, însărcinată...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.