România pășește tot mai mult pe calea modernizării din toate punctele de vedere. Standardele europene au început tot mai mult să fie implementate în societatea românească pentru confortul și traiul decent al cetățenilor. În România se vor crea stații de autobuz inteligente, iar primul oraș care va avea onoarea acestui proiect este Râmnicu Vâlcea. Orașul va fi dotat cu stații moderne, smart și verzi.

Primul oraș din România cu stații de autobuz inteligente

Râmnicu Vâlcea se va bucura de cele mai moderne și inteligente stații de autobuze din țară. Stațiile de autobuz inteligente vor fi dotate cu panouri electronice care vor oferi informații în timp real despre locația autobuzelor, timpul de așteptare și ora sosirii.

Călătorii vor avea acces gratuit la internet în stații. Pe lângă modernizarea stațiilor, Primăria a achiziționat și peste 30 de autobuze electrice.

Un prototip al noiilor stații de autobuz a fost deja instalat deja în Râmnicu Vâlcea și prezentat cetățenilor. Modernizarea stațiilor au drept scop îmbunătățirea transportului public din oraș și asigurarea condițiilor de conform pentru călători. În prima fază voi fi modernizate peste o treime dintre stațiile de autobuz care deja există în municipiu.

Termenul de finalizare al proiectului este până la data de 31 decembrie 2022. Primăria a ales să investească și în modernizarea transportului prin procurarea de autobuze electrice.

De asemenea, în mai multe stații de autobuze se vor instala și tonomate automate prin care călătorii vor putea să își achiziționeze biletele de călătorie. Autoritățile spun că prețul unei astfel de stații moderne costă în jur de 7.000 de euro.

Primul oraș din România care are un sistem de biciclete smart

Sibiul a devenit primul oraș din România care dețin un sistem de biciclete smart. Localnicii și turiștii au la dispoziție peste 500 de biciclete care sunt distribuite pentru a acoperi întreg orașul.

Biciclete sunt monitorizate prin GPS și închirierea lor se face cu ajutorul unei aplicații de pe telefonul mobil. Prețul închirierii este unul extrem de min, practic simbolic pentru localnici.

Citeste si:
Alarmă falsă cu bombă într-un local de jocuri de noroc în Râmnicu...
Alarmă falsă cu bombă într-un...

”Încurajează mobilitatea alternativă, sunt 540 de biciclete în 49 de stații răspândite în tot orașul, astfel încât orice sibian își poate face un traseu în aplicație, poate să-și configureze propriul traseu de călătorie de mobilitate”, spune Smaranda Bălan, responsabil de proiect.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Iunie 2022 - 06 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.