Marți ar fi trebuit să înceapă recenzarea fizică a populației din România. Acest lucru a fost amânat pentru ceva timp din cauza unor probleme.

Recenzarea pe teren a fost amânată

Vladimir Alexandrescu, purtătorul de cuvânt al Institutului Național de Statistică (INS), a declarat că recenzarea fizică care urma să înceapă marți a fost amânată. Acest lucru s-a întâmplat din cauza că recenzorii nu au încă un grafic cu persoanele care trebuie recenzate și mai mult, unele dintre tabletele recenzorilor pe care trebuie să introducă rezultatele nu sunt racordate la sistemul de preluare a informațiilor.

„Sunt două cauze principale. În primul rând, recenzorii trebuie să își recunoască mai întâi sectorul pe care îl au alocat și să identifice, pe baza datelor preluate deja, care sunt locuințele unde trebuie să meargă și ce persoane sunt acolo. Totodată, recenzorii mai trebuie să stabilească și un grafic de recenzare”, a declarat Alexandrescu.

Alexandrescu a mai menționat că unele dintre cele 20.000 de tablete ale recenzorilor nu sunt racordate la baza de date, lucru care împiedică procesul de recenzare fizică. Purtătorul de cuvânt a mai spus că va fi nevoie de 2-3 zile pentru ca sistemul să fie schimbat de la etapa de autorecenzare la cea de recenzare. INS va anunța când recenzorii vor fi gata să iasă pe teren și să vă bată la ușă.

Recenzorii vor vizita locuințele persoanelor care nu s-au autorecenzat, dar și cei care au introdus date incorecte în chestionarul online.

Recensământ România 2022

Anterior, Institutul Național de Statistică a anunțat că marţi începe etapa de colectare a datelor de recensământ din teren. Aproximativ 47% din populaţia ţintă din România s-a autorecenzat până pe 27 mai.

Citeste si:
Un primar din Bihor, reclamat că a trucat rezultatele...
Un primar din Bihor, reclamat...

Potrivit Institutului Național de Statistică, până la finalul ultimei zile de autorecenzare, s-au înregistrat în jur de 11 milioane de chestionare, dintre care 8,9 milioane de chestionare au fost valide la nivel de persoană (53,9% în mediul urban şi 46,1% în mediul rural), ceea ce reprezintă 46,8% din populaţia rezidentă ţintă estimată.

Recenzorii vor colecta datele de recensământ printr-un interviu faţă-în-faţă, introducând datele pe o tabletă, chestionarul de recensământ fiind identic cu cel online din etapa de autorecenzare.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Iunie 2022 - 10 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.